ΤΟΠΙΚΑ

Μαύρη εργασία στην Κιβωτό του Βόλου

μαύρη-εργασία-στην-κιβωτό-του-βόλου-854117

Εκτός από τις καταγγελίες και τις αναφορές για κακοποιητικές συμπεριφορές, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμούς, ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, που έχουν θέσει στο μικροσκόπιο της δικαστικής έρευνας τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμήνι, χθες αποκαλύφτηκε ότι έλεγχος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας «έβγαλε» λαβράκι, με τους ελεγκτές να βεβαιώνουν πρόστιμα ύψους 16.000 ευρώ για μαύρη εργασία!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μετά από καταγγελία, που έγινε από εργαζόμενους της δομής (δεν έχει διευκρινιστεί αν απασχολούνται ακόμη ή έχουν αποχωρήσει), κλιμάκιο ελεγκτών της Επιθεώρησης Εργασίας στον Βόλο έκανε έφοδο στο Διμήνι τον περασμένο Αύγουστο.

Ζήτησε να δει τη λίστα του προσωπικού. Διαπιστώθηκε ότι μία εργαζόμενη απασχολούνταν δίχως σύμβαση. Ηταν ανασφάλιστη, μολονότι παρείχε υπηρεσίες. Αμέσως βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 10.500 ευρώ.

Σε δεύτερο έλεγχο, που ακολούθησε λίγες μέρες μετά, καταγράφηκαν άλλες τρεις παραβάσεις σε ισάριθμους εργαζόμενους. Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι πρόκειται για υπαλλήλους, που ενώ είχαν δηλωθεί ότι απασχολούνται 4ωρα (μερική απασχόληση), εργάζονται πολύ περισσότερες ώρες.

Συνολικά στη δομή του Βόλου επιβλήθηκε «καμπάνα» 16.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα πληρώθηκαν άμεσα.

Οι αναφορές για τη νέα ασέλγεια

Νέα κατάθεση από έναν ανήλικο φιλοξενούμενο στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο ήρθε να προστεθεί στο παζλ των καταγγελιών για κακοποιήσεις και ασέλγειες.

Ο 15χρονος, ο οποίος είναι μαθητής της Α’ Γυμνασίου, περιγράφεται στην κατάθεση, που έδωσε ο 19χρονος στις 16 Νοεμβρίου και είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει η μεγάλη έρευνα για τη ΜΚΟ, σύμφωνα με το protothema.

Χαρακτηριστικά, στην τελευταία σελίδα της κατάθεσής του ο 19χρονος ανέφερε «τον Αύγουστο που μας πέρασε, μιλώντας τηλεφωνικά με μια τραπεζοκόμο στον Βόλο μου είπε ότι ο πατέρας Αντώνιος κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιό του με ένα παιδί, το οποίο είναι τώρα στην Α’ Γυμνασίου. Επειδή ξέρω τον πατέρα Αντώνιο, είμαι σίγουρος ότι του κάνει τα ίδια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δύο εισαγγελείς Ανηλίκων προσέγγισαν τον μαθητή και το περασμένο Σάββατο παρουσία ειδικών παιδοψυχολόγων μετέβησαν στον Βόλο και πήραν κατάθεση από τον 15χρονο. Ο μαθητής φέρεται να ήταν φοβισμένος, δεν ήθελε να πει πολλά. Δεν επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο 19χρονος και ενδεχομένως να του ζητηθεί συμπληρωματική κατάθεση.

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε χθες και ο 19χρονος, ο οποίος με τα όσα έχει καταγγείλει άνοιξε ουσιαστικά τον χορό των αποκαλύψεων για την Κιβωτό του Κόσμου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου