ΤΟΠΙΚΑ

Στο Υπουργείο Παιδείας ο Αθ. Λιούπης

στο-υπουργείο-παιδείας-ο-αθ-λιούπης-854086

Σειρά συναντήσεων με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης για θέματα που απασχολούν τη Μαγνησία.

Ο κ. Λιούπης επισκέφθηκε την Υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως και συζήτησαν για τον χώρο της παιδείας και τα νομοθετήματα της Κυβέρνησης, με την Υπουργό να εκφράζει την ικανοποίησή της για το μέχρι τώρα παραγόμενο έργο.

Ο Βουλευτής μετέφερε στην Υπουργό τα προβλήματα των εργαζομένων στα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Παράρτημα Μαγνησίας, όπως του εκτέθηκαν σε πρόσφατη επίσκεψή του με κυρίαρχα αυτά των προμηθειών και της καθαριότητας, που μέχρι στιγμής έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι, πέραν των καθηκόντων τους. Η κ. Κεραμέως δήλωσε ενήμερη για το θέμα και δεσμεύτηκε να το εξετάσει άμεσα για την ομαλοποίηση της κατάστασης, σημειώνοντας όμως, ότι η ρύθμιση για διενέργεια των προμηθειών κεντρικά ήταν επιθυμία της διοίκησης των ΓΑΚ. Ο Βουλευτής ανέφερε επίσης στην Υπουργό τα αιτήματα των εργαζομένων για ενίσχυση των υποδομών και ανακαίνισή τους.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης συζήτησε με την Υπουργό για το έργο που αναμένεται να ξεκινήσει στα ΓΑΚ για την ψηφιοποίηση των αρχείων με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και αναθέτουσα αρχή την Κοινωνία της Πληροφορίας με την Υπουργό να αναφέρει πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που ανήκει στην κύρια αρμοδιότητα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο κ. Λιούπης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιο Βούτσινο και επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δήμου Σκοπέλου για σύσταση και λειτουργία Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στον Δήμο, που εκκρεμεί από τον Μάρτιο 2021, τονίζοντας την αναγκαιότητα σύστασής του, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να επανενταχθούν και ολοκληρώνοντας το ΣΔΕ να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ο κ. Βούτσινος ανέφερε ότι αναμένεται η νέα προγραμματική περίοδος για την συγχρηματοδότηση των ΣΔΕ μέσω ΕΣΠΑ και τα σχετικά αιτήματα θα εξεταστούν με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την επαρκή στελέχωσή τους.

Ακόμη, μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα και το αίτημα του Δήμου Αλμυρού και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό. Ο Βουλευτής ανέφερε πως υπάρχει ήδη εκφρασμένο ενδιαφέρον φοίτησης, υφίσταται η απαιτούμενη κτηριακή υποδομή και τα εργαστήρια, καθώς λειτουργεί το ΕΠΑΛ Αλμυρού στο πρωινό ωράριο, ενώ τα εγγύτερα Εσπερινά ΕΠΑΛ βρίσκονται στον Βόλο, σε απόσταση που μπορεί να φτάσει και τα 60-70χλμ από την ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού. Ο κ. Βούτσινος διαβεβαίωσε τον κ. Λιούπη ότι θα εξετάσει το σχετικό αίτημα σημειώνοντας ότι η ίδρυση των ΕΠΑΛ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τέλος, ο κ. Λιούπης επισκέφθηκε και την Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή και συζήτησαν για την αναγκαιότητα ίδρυσης του Εσπερινού ΕΠΑΛ στον Αλμυρό, με την Υφυπουργό να σημειώνει ότι γνωρίζει καλά το θέμα και δεσμεύτηκε ότι κι εκείνη από τη θέση της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση του αιτήματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου