ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δευτέρα ανοίγει η 25άρα πισίνα

δευτέρα-ανοίγει-η-25άρα-πισίνα-853915

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να επαναλειτουργήσει η 25άρα πισίνα στο ΕΑΚ Βόλου, η οποία έκλεισε από προχθές, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος και προκάλεσε αναστάτωση σε γονείς, που χθες κατέκλυσαν με τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας το τηλεφωνικό κέντρο στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

Για το τεχνικό πρόβλημα και το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας της πισίνας τα σωματεία είχαν ενημερωθεί επισήμως από τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου από την περασμένη Δευτέρα, οπότε και προέκυψε το πρόβλημα και θα έπρεπε να είχαν με τη σειρά τους ενημερώσει εγκαίρως τους γονείς για την αλλαγή του τόπου των προπονήσεων, που γίνονται προσωρινά στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας.

Τόσο χθες, όσο και προχθές γονείς αγανακτισμένοι από το κλείσιμο της πισίνας και «φήμες», που ήθελαν να κλείνει οριστικά λόγω χρεών, ξέσπασαν με αναρτήσεις τους στα social media, αλλά και με τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ.

Ολοι τους έλαβαν εγγυήσεις ότι από Δευτέρα η πισίνα θα επαναλειτουργήσει, πως προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα λουκέτου, λόγω κόστους θέρμανσης, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε σε συνεργασία με τα σωματεία και πρόγραμμα προπονήσεων στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, το οποίο εφεξής θα τίθεται σε ισχύ, όταν υπάρχουν προβλήματα στο ΕΑΚ.

Ωστόσο, η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και έφερε την παρέμβαση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος με δημόσια ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook καταφέρεται εναντίον συλλόγων:

«Θλίβομαι ειλικρινά από τη συμπεριφορά συγκεκριμένων παραγόντων και προπονητών ναυταθλητικών σωματείων και ομάδων της πόλης μας έναντι του Δήμου, που ξεπερνά τα όρια της αχαριστίας και συνιστά μια προκλητική, όσο και αποπροσανατολιστική τακτική που προφανή στόχο έχει να καλύψει τα δικά τους ανομολόγητα ιδιοτελή οικονομικά συμφέροντα.

Για τους συμπολίτες μου, που ενδεχομένως να μη γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, σημειώνω τα εξής:

Προ του 2014, οπότε και αναλάβαμε εμείς τη διοίκηση του Δήμου, τα ανοιχτά κολυμβητήρια της πόλης λειτουργούσαν μόλις για 4 μήνες τον χρόνο. Σήμερα τα ίδια κολυμβητήρια λειτουργούν 10 (δέκα) μήνες τον χρόνο, δηλαδή παραμένουν κλειστά μόλις δύο μήνες κι αυτούς για την αναγκαία συντήρηση! Το συμπέρασμα δικό σας.

Την ίδια στιγμή σύλλογοι και ομάδες καταβάλλουν ένα συμβολικό τίμημα για τη χρήση των κολυμβητηρίων αυτών, όταν το κόστος για τη θέρμανσή τους και τις υπόλοιπες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχουν έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί. Απλώς δε σας υπενθυμίζω τη δήλωση του υπουργού της Γερμανίας, με μια ασύγκριτα πιο ισχυρή οικονομία από τη δική μας, ότι κολυμβητήρια και γυμναστήρια εκεί θα μείνουν ανοιχτά, αλλά χωρίς θέρμανση. Και πάλι τα συμπεράσματα δικά σας.

Καθώς οι μέρες που έρχονται είναι γιορτινές, δεν θέλουμε να χαλάσουμε το όμορφο κλίμα, που υπάρχει στην κοινωνία μας. Ωστόσο μετά την έλευση του Νέου Ετους θα επανεξετάσουμε την πολιτική μας στο θέμα αυτό και εκεί θα καταδειχθεί το μέγεθος της προσφοράς του Δήμου Βόλου και στον τομέα αυτό, αλλά και ποιοι λειτουργούν εκμεταλλευόμενοι οικονομικά, προς ίδιον όφελος, την προσφορά μας αυτή στους αθλητές και τη νεολαία μας.

Για όλα αυτά θα σας ενημερώσω αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου, που θα δοθεί σε εύθετο χρόνο και αποκλειστικά για το θέμα αυτό».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου