ΤΟΠΙΚΑ

Στη φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας

στη-φυλακή-για-απόπειρα-ανθρωποκτονί-853824

Κάθειρξη επτά χρόνων σε 36χρονο που τον Μάϊο του 2018 μαχαίρωσε σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία την πρώην φίλη του, μπροστά στα μάτια του παιδιού τους, επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, όπου εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό η υπόθεση.

Στον κατηγορούμενο που διαμένει στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές, καθώς, παρά τη διαφορετική πρόταση του Εισαγγελέα, το δικαστήριο τον καταδίκασε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας είχε προτείνει να μετατραπεί η κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά επικίνδυνη σωματική βλάβη, όπως επίσης να του αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό ότι μεγαλώνει μαζί του το παιδί που έχει αποκτήσει με την πρώην σύντροφό του. Με το ίδιο σκεπτικό συντάχθηκε και ο συνήγορος υπεράσπισης του δράση, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε το κατηγορητήριο να παραμείνει σύμφωνα με το παραπεμπτικό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο δράστης όταν τελέστηκε το αδίκημα ήταν 32 χρόνων, ενώ η πρώην σύντροφός του 28 χρόνων.

Το ζευγάρι μετά από κάποια χρόνια που συζούσε, χώρισε. Το παιδί που είχαν αποκτήσει μεγάλωνε με τον πατέρα. Το απόγευμα της 18ης Μαϊου του 2018, ο δράστης μετέβη στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε η αδερφή της πρώην συντρόφου του και την περίμενε. Μαζί του στο αυτοκίνητο είχε και το μικρό παιδί τους.

Μόλις η ίδια κατέβηκε από το σπίτι άρχισαν να λογομαχούν. Ο δράστης έβγαλε έναν σουγιά και τη μαχαίρωσε στον λαιμό και στην πλάτη και μετά τράπηκε σε φυγή.

Οι γείτονες αντικρίζοντας την γυναίκα αιμόφυρτη πάγωσαν. Ειδοποίησαν αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Περιπολικά του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου άρχισαν να αναζητούν τον δράστη.

Η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες, μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία της,

Ο δράστης εντοπίστηκε στο σπίτι του, σε δημοτική ενότητα έξω από τον Βόλο, όπου και συνελήφθη. Με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή τού ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε για να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Απευθυνόμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε και ισχυρίστηκε ότι λειτούργησε εν βρασμώ και υπό την επήρεια αλκοόλ. «Είχα πιει. Θόλωσα και έβγαλα το μαχαίρι. Δεν είχα σκοπό να της κάνω κακό. Πήγα για να συζητήσουμε. Το απέφευγε. Το παιδί το έχει εγκαταλείψει και το μεγαλώνω μόνος μου. Ήθελα να συνεννοηθούμε για θέματα που αφορούν στο παιδί μας», είπε.

Υποστήριξε επίσης ότι η παθούσα εγκατέλειψε το παιδί τους και αρνούνταν να το δει και ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου, διότι αν πάει φυλακή το παιδί θα μείνει μόνο του. Δεν φέρεται, πάντως, να μπόρεσε να δώσει καμία επαρκή εξήγηση γιατί κουβαλούσε μαζί του σουγιά, με τον οποίο τραυμάτισε την πρώην σύντροφό του.

Η κατάθεση της παθούσας

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατέθεσε η παθούσα η οποία περιέγραψε με λεπτομέρειες τις δύσκολες ώρες που βίωσε όταν τραυματίστηκε. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρώην σύντροφός της την περίμενε στην πυλωτή της πολυκατοικίας αποφασισμένος να της κάνει κακό, διότι την αναζητούσε επί ώρες στο κινητό. «Όταν κατέβηκα να του ζητήσω να φύγει, έγινε ό,τι έγινε» περιέγραψε η ίδια στο χθεσινό δικαστήριο και περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν σε εκείνο το δραματικό τετ α τετ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου