ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρωσε βαριά την εκδίκηση – «Καμπάνα» σε 52χρονο για συκοφαντική δυσφήμιση

πλήρωσε-βαριά-την-εκδίκηση-καμπάνα-853793

Μήνυση για ψευδή αναφορά και κατάθεση εναντίον του υπέβαλε γνωστός δικηγόρος του Βόλου σε βάρος 52χρονου, ο οποίος προσπάθησε να τον βλάψει επαγγελματικά, καταγγέλλοντας για εκείνον ψεύδη και συκοφαντίες. Ο 52χρονος μάλιστα έφτασε στο σημείο να απευθυνθεί μέχρι τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου καταθέτοντας αναφορά σε βάρος του δικηγόρου και ζητώντας την διαγραφή του από το ΔΣΒ. Η υπόθεση βέβαια από τον επιστημονικό φορέα τέθηκε στο αρχείο, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι πίσω από την αναφορά του 52χρονου υποκρύπτονταν θυμός.

Ο δικηγόρος όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Προκειμένου να θίγεται το κύρος και η επαγγελματική του αξιοπρέπεια μήνυσε τον 52χρονο που χθες κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς κατάθεσης, συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης.

Ο Βολιώτης δικηγόρος ήταν συνήγορος υπεράσπισης της πρώην συζύγου του 52χρονου. Το ζευγάρι ήταν σε διαρκής αντιδικία και οι δίκες διαδέχονταν η μία την άλλη.

Κάποια στιγμή ο 52χρονος αποφάσισε να μηνύσει τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του, υποστηρίζοντας ότι του είχε υποσχεθεί πως θα πείσει την πρώην γυναίκα του να ανακαλέσει μηνύσεις που είχε υποβάλλει σε βάρος του και ότι θα φροντίσει, ώστε να μπορεί να βλέπει τα παιδιά του, παρότι υπήρχαν αποφάσεις για το αντίθετο.

Η μήνυση που κατέθεσε κατέπεσε, διότι αποκαλύφτηκε πως οι ισχυρισμοί που προέβαλε κατά του δικηγόρου δεν ευσταθούσαν.

Χθες στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος μέσα από τις απαντήσεις που έδωσε στην έδρα, καταγράφηκε ότι μήνυσε τον δικηγόρο της πρώην συζύγου του για λόγους εκδίκησης όπως αναφέρθηκε, για αυτό και το Τριμελές επέβαλε ποινή φυλάκισης 28 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, καθώς επίσης χρηματική ποινή 160 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου