ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» μόνος στο Νοσοκομείο ο αγαπητός Ζαχαρίας

εσβησε-μόνος-στο-νοσοκομείο-ο-αγαπη-853447

Τραγικό επίλογο είχε το ανθρώπινο δράμα που βίωνε ο Ζαχαρίας, συμπολίτης που διέμενε στο κέντρο του Βόλου και απασχόλησε πρόσφατα τη δημοσιότητα, όταν λιποθύμησε από ασιτία και χρειάστηκε η παρέμβαση γειτόνων του και διασωστών του ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο άτυχος Ζαχαρίας απεβίωσε πριν από λίγες μέρες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. Μόνος του, έχοντας δίπλα του μόνο γιατρούς και νοσηλευτές.

Η καρδιά του δεν άντεξε. Οι κακουχίες που είχε περάσεις στη ζωή του, σε συνδυασμό με τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες διαβιούσε, δίχως δικούς του ανθρώπους πλάι του, οδήγησαν στο μοιραίο.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το δράμα του οι κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου Βόλου έσπευσαν να διερευνήσουν το οικογενειακό του περιβάλλον. Είχε δύο παιδιά, το ένα διαμένει μόνιμα στο εξωτερικό, ενώ με το άλλο φέρεται να μην είχε σχέσεις.

Δεν εργαζόταν. Για πολλά χρόνια σιτιζόταν από το Σπίτι Γαλήνης του ιερού ναού Αγίου Γερασίμου.

Οταν λιποθύμησε από ασιτία αποκαλύφτηκε ότι διέμενε μέσα σε ένα σπίτι- τρώγλη, γεμάτο σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα, χωρίς καμία υποδομή.

Το μοναδικό του εισόδημα ήταν όλα και όλα 200 ευρώ από το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Γείτονες του στη συνοικία της Χιλιαδούς όταν ενημερώθηκαν για τον θάνατό του συγκινημένοι ευχήθηκαν «Καλό Παράδεισο». Τα έξοδα της κηδείας και της ταφής του ανέλαβε η Μητρόπολη Δημητριάδος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου