ΤΟΠΙΚΑ

Σε δύο έρευνες προχωρούν οι έμποροι για την κατάσταση της αγοράς

σε-δύο-έρευνες-προχωρούν-οι-έμποροι-γι-853193

Στη διεξαγωγή δύο ερευνών θα προχωρήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποτυπώσει την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά. Η πρώτη έρευνα θα αφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο και η δεύτερη στο αποτύπωμα του ενεργειακού κόστους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστόλης Οντόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή τα φυσικά καταστήματα βάλλονται, τόσο λόγω του ηλεκτρονικού εμπορίου που διείσδυσε σε μεγάλο βαθμό στην αγορά, όσο και του ενεργειακού κόστους, το οποίο πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, των πληθωριστικών πιέσεων και της αύξησης του κόστους μεταφορών.

Επικαλούμενος την πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου και Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) τονίζει ότι «το 84% των καταναλωτών έχει αναστείλει τις αγορές δευτερευόντων προϊόντων, που επί της ουσίας αφορούν στην ουσία ένδυση – υπόδηση, τα είδη οικιακής χρήσης και γενικότερα τα είδη που εμπορευόμαστε εμείς και το 44% προσπαθεί να κρατήσει χρήματα, καθώς ανασφάλεια για τον χειμώνα που έρχεται».

«Ολα αυτά σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους στις μεταφορές, την άνοδο του πληθωρισμού και τη διείσδυση του διαδικτύου, πιέζουν πάρα πολύ τα καταστήματα», υπογραμμίζει.

Επισημαίνεται ότι ο Σεπτέμβριος δούλεψε ικανοποιητικά για τους κλάδους του εμπορίου που σχετίζονται με την παιδική ένδυση και υπόδηση. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Δαλιάνης είπε ότι «η υπόλοιπη αγορά κινήθηκε σε συγκρατημένα επίπεδα, τα οποία ήταν αναμενόμενα για την εποχή. Εντούτοις, ο Οκτώβριος ξεκίνησε με τους καταναλωτές να είναι προβληματισμένοι ενόψει του χειμώνα και να βρίσκονται ήδη σε αναμονή, προκειμένου να δουν τους πρώτους λογαριασμούς ενέργειας με τη θέρμανση και το κόστος τους».

«Ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος και το κόστος μεταφοράς των προϊόντων με καλύτερους διακανονισμούς που δεν γίνονται αποδεκτοί, καθώς ολόκληρη η αλυσίδα του λιανεμπορίου αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Η κατάσταση έχει αρχίσει να δυσκολεύει πάρα πολύ για τον έμπορο», προσθέτει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου