ΤΟΠΙΚΑ

Ηλικιωμένος εγκατέλειψε αιμόφυρτους στον δρόμο

ηλικιωμένος-εγκατέλειψε-αιμόφυρτους-853032

Τις δραματικές ώρες που βίωσε ένα ζευγάρι Βολιωτών, μέχρι την αποκατάσταση από σοβαρό τροχαίο στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά, αναβίωσαν χθες στο δικαστήριο, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 88χρονο.

Ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στη δίκη από τον συνήγορό του, ο οποίος αποδέχτηκε την υπαιτιότητα του πελάτη του, αρνήθηκε όμως ότι τους εγκατέλειψε λέγοντας ότι «σταμάτησε λίγο πιο κάτω, διότι και ο ίδιος είχε τραυματιστεί ελαφριά από τη σύγκρουση».

Το σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2020, στην οδό Αναλήψεως, λίγα μέτρα πριν τη γέφυρα της οδού Αγίου Δημητρίου, Ο 88χρονος οδηγός παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με δίκυκλο στο οποίο επέβαινε ένας 46χρονος μαζί με τη συνομήλικη σύζυγό του. Το ζευγάρι από τη δυνατή σύγκρουση έπεσε αιμόφυρτο στο οδόστρωμα, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε το σημείο, όπως αναφέρει η δικογραφία.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου και από εκεί ξεκίνησε για τους δύο ένας Γολγοθάς. Ο 46χρονος ως πολυτραματίας παρέμεινε ένα μήνα στο Νοσοκομείο Βόλου, στη συνέχεια μετέβη για έναν επιπλέον μήνα σε Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ χρειάστηκε συνολικά άλλους έξι μήνες να παραμείνει στο σπίτι του, προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά η υγεία του. Ως μισθωτός υπάλληλος σε γνωστή βιομηχανία του Βόλου υποχρεώθηκε σε μακρά αναρρωτική άδεια, καθώς σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε μετά από έναν χρόνο.

Σημειώνεται πως ανάλογη ταλαιπωρία υπέστη και η σύζυγος του 46χρονου η οποία νοσηλεύτηκε επίσης με σοβαρά κατάγματα στα πόδια και στα πλευρά.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των 20 μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης από πλευράς του 88χρονου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου