ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική εντολή για κοινωνική έρευνα στην Αργαλαστή

εισαγγελική-εντολή-για-κοινωνική-έρε-852866

Κοινωνική έρευνα για τους πέντε ανήλικους που εμπλέκονται σε υπόθεση σχολικού εκφοβισμού στο Γυμνάσιο Αργαλαστής, παρήγγειλε χθες η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Tην έρευνα θα αναλάβει η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Νοτίου Πηλίου, από την οποία ζητείται να ερευνηθούν οι συνθήκες διαβίωσης και διαπαιδαγώγησης του συνόλου των παιδιών που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παράλληλα, η εισαγγελέας ζήτησε από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου παιδοψυχιατρική εκτίμηση, όχι μόνο για το κορίτσι που έπεσε θύμα μπούλινγκ, αλλά και για τους τέσσερις συμμαθητές της, που φέρονται ως οι δράστες των περιστατικών εκφοβισμού σε βάρος της συμμαθήτριάς τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές σε πλήρη εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει η εισαγγελέας για την υπόθεση, για την οποία συγκεντρώνει η ίδια τα έγγραφα που απαιτούνται.

Όταν οι δύο υπηρεσίες αποφανθούν για την έρευνα και την εκτίμηση, αντίγραφά τους θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία, μαζί με τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων.

Χθες την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου επισκέφθηκαν ο Σωκράτης Σαβελίδης διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Ρηγώ Φασουράκη προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων και η νομική σύμβουλος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι σχολικοί παράγοντες ενημέρωσαν την Εισαγγελέα για τις ενέργειες που έχουν γίνει, με τη σειρά τους ενημερώθηκαν για την πορεία της υπόθεσης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιδιωχθεί να γίνει εκδήλωση ενημέρωσης εκπαιδευτικών και γονέων για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, με πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρουσία εκπροσώπων της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου