ΤΟΠΙΚΑ

«Κόλλησες; Μπορείς να ξεκολλήσεις!»

κόλλησες-μπορείς-να-ξεκολλήσεις-852467

Την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ- ΠΙΛΟΤΟΣ Δημήτρης Αλεξίου, Νάνσυ Λάμπρου και Βέρα Ζαμαρία επισκέφθηκαν το 4ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Με τα λόγια: «-Κόλλησες; -Μπορείς να ξεκολλήσεις!» ξεκίνησε η ενημέρωση αρχικά του Συλλόγου Καθηγητών για θέματα εξαρτήσεων και τρόπους όπου μπορούν οι ίδιοι οι καθηγητές με το ρόλο τους να ανιχνεύσουν πιθανές εξαρτήσεις και τρόπους αντιμετώπισης αυτών. Κατόπιν, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν το σύνολο των μαθητών της σχολικής μονάδας σε θέματα εξαρτήσεων και τους διασύνδεσαν με τον φορέα ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ψυχολόγου του σχολείου, Ερασμίας Γκουζή και των «Συμβούλων Σχολικής Ζωής», Άννας Λαζαρίδου, Αισθητικού Εκπαιδευτικού ΠΕ87.03 και Μαρίας Λάππα, Υγειονολόγου Εκπαιδευτικού,ΠΕ87.10 αλλά και με την αμέριστη στήριξη του Διευθυντή, Χρήστου Καρνάβα.

Την πρώτη ημέρα της διημερίδας συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μας μονάδας και την δεύτερη οι μαθητές των Τομέων: Α) Ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής & αυτοματισμού

Β) Δομικών Έργων Γ) Μηχανολογίας Δ) Υγείας Πρόνοιας – Ευεξίας με τις ειδικότητες:

1) Αισθητικής Τέχνης 2) Βοηθών Φαρμακείου 3) Κομμωτικής Τέχνης 3) Βοηθών Φυσικοθεραπείας.

Αρχικά, δημιουργήθηκε η ανάγκη και κρίθηκε απαραίτητη η επιμόρφωση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών (ενηλίκων και ανηλίκων) στις πολλαπλές εκδοχές της εξάρτησης (Ηλεκτρονικό παιχνίδι, διαδίκτυο, παράνομες και νόμιμες ουσίες, τζόγος κ.α.) με στόχο την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπισή τους στο σχολικό περιβάλλον. Τέλος, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, Χρήστος Καρνάβας, οι Υποδιευθυντές, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ για την προσφορά τους στην σχολική κοινότητα του 4ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Ν. Ιωνίας Μαγνησίας ως ένα ακόμη κεφάλαιο διασύνδεσης στην κοινότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου