ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με το σωματείο πληρωμάτων ασθενοφόρων

συνάντηση-μεϊκόπουλου-με-το-σωματείο-852430

Με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Σωματείου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Στη συζήτηση, εκ μέρους του Σωματείου συμμετείχαν ο πρόεδρος Δημήτρης Παπακώστας, Ταμίας του Σωματείου και μέλος του πληρώματος ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου ν. Καρδίτσας, η Ελένη Σταύρου , μέλος του πληρώματος ασθενοφόρου Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και ο Χρυσοβαλάντης Τσώτας, μέλος του πληρώματος ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου.

Βασικό ζήτημα για τον κλάδο είναι η διττή εργασιακή συνθήκη που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των πληρωμάτων ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας. Αφενός, υπάγονται οργανικά, διοικητικά και μισθολογικά στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, αφετέρουη επιχειρησιακή οργάνωση, ο συντονισμός και η εποπτεία του έργου τους ασκείται από το ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε σε σχέδιο νόμου που είχε ετοιμαστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, που θα ικανοποιούσε το δίκαιο αίτημα των πληρωμάτων των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας για μετάταξη όλων των υπαλλήλων με ειδικότητα διασώστης- πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ, ενώ παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση ότι «συνειδητά να υπονομεύει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου