ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αθ. Λιούπη με τον Σύλλογο Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας

συνάντηση-αθ-λιούπη-με-τον-σύλλογο-πασ-852007

Με το ΔΣ του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας συναντήθηκε προ ημερών ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, όπου και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στον Σύλλογο, στην καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο τους εξυπηρετεί, αλλά και στο μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, που πρέπει να διευρυνθεί.

Η κ. Δέσποινα Λουκάκη, πρόεδρος του Συλλόγου και όλα τα μέλη του ΔΣ συζήτησαν με τον Βουλευτή για λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία μετά την μετεγκατάσταση και την ανακαίνισή της, όπως και με το εξειδικευμένο προσωπικό συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίας υγείας στους 100 και πλέον θαλασσαιμικούς ασθενείς.

Ακόμη, το ΔΣ μετέφερε το αίτημα για διορισμό αιματολόγου στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου, έθεσε ζητήματα που αφορούν στο συνταξιοδοτικό, τα προνοιακά επιδόματα, τα έξοδα μετακίνησης μεταγγίσεων και άλλα θέματα που απασχολούν τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

Επισημάνθηκε ακόμη η αναγκαιότητα για συνεχή ενίσχυση των αποθεμάτων του Νοσοκομείου Βόλου σε αίμα, σημειώνοντας πως από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα, οι πολίτες είναι ακόμη διστακτικοί ως προς την αιμοδοσία στον χώρο του Νοσοκομείου. Για τον λόγο αυτό η Μονάδα Αιμοδοσίας πραγματοποιεί συχνές εξορμήσεις σε διάφορα σημεία του Βόλου και εν γένει της Μαγνησίας, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους εθελοντές αιμοδότες. Έκανε γνωστό ότι μόλις το 64% των αναγκών σε αίμα συλλέγεται από εθελοντικές αιμοδοσίας και στόχος του Συλλόγου, μέσα από την επικοινωνία και ενημερωτικές δράσεις, είναι να φτάνει στο 100%.

Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε τον Σύλλογο, με τον οποίο βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν, ότι η Αν. Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα σε συνάντηση που είχαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τον είχε ενημερώσει πως σύντομα θα προκηρυχθούν τέσσερις θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου και μία θέση αιματολόγου-μικροβιολόγου, ενώ για το θέμα ο κ. Λιούπης θα έχει νέα συνάντηση με την Υπουργό τις επόμενες ημέρες.

Εξήρε τη λειτουργία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Στέλιο Λαφιωνιάτη, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο μεγάλα και πιο δραστήρια Τμήματα πανελλαδικά.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε για τη συνάντηση αλλά και την δυναμική παρουσία του Συλλόγου στη Μαγνησία και δεσμεύτηκε πως θα είναι πάντα παρών στο πλευρό του για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν. Υπογράμμισε τέλος, πως η δωρεά αίματος πρέπει να μπει στην καθημερινότητα των πολιτών, να γίνει συνείδηση όλων, καθώς περιόδους όπως εορτές, καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα με την εμφάνιση των ιώσεων και της γρίπης, πάντα υπάρχει μία πτωτική τάση, με τις ανάγκες όμως των ασθενών να παραμένουν σταθερές και αυξημένες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου