ΤΟΠΙΚΑ

Στον Βόλο σύντομα το The Love Van

στον-βόλο-σύντομα-το-the-love-van-852001

Ο Βόλος θα είναι ένας από τους επόμενους σταθμούς της εθελοντικής ομάδας του The Love Van (το λεωφορείο της αγάπης), μίας οργάνωσης της οποίας ηγείται ο Βολιώτης Λευτέρης Παρασκευάς, και έχει στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται, την προστασία της φύσης και των ζώων, ενώ παράλληλα έχει να παρουσιάσει ένα πολυσχιδές και σημαντικό έργο γύρω από τον εθελοντισμό και την προσφορά φαγητού σε αστέγους.

Η ομάδα του The Love Van, θα βρεθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου στην πόλη, όπως έκανε γνωστό στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Παρασκευάς, προκειμένου να κάνει ένα καινούριο άνοιγμα εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία.

Η οργάνωση ξεκίνησε τη δράση της το 2019 με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι.

«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη έξω. Και εμείς δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς. Πρέπει να μεταφέρουμε παντού το μήνυμα της αλληλεγγύης και να πείσουμε και άλλους ανθρώπους να συνδράμουν εθελοντικά σε όποιον έχει ανάγκη», τόνισε ο εμπνευστής της οργάνωσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η βάση της οργάνωσης είναι η Αθήνα και από εκεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι εθελοντές της ταξιδεύουν με ένα βαν, το οποίο είναι δωρεά φίλου της ομάδας, προκειμένου να βοηθήσουν σε έκτακτα περιστατικά που προκύπτουν και χρήζουν εθελοντικών χεριών.

Παράλληλα όμως μέσα από τις περιοδείες τους οι εθελοντές του The Love Van μεταφέρουν ανά την Ελλάδα το μήνυμα της αλληλεγγύης.

«Εχουμε δημιουργήσει εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούμαστε στο κομμάτι της βοήθειας αστέγων, απόρων και όσων έχουν ανάγκη, και όλοι μαζί και πάλι δεν μπορούμε να τα καλύψουμε. Σίγουρα, όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε πιο αποδοτικοί, γιατί δεχόμαστε βοήθεια και από περισσότερο κόσμο, υπάρχουν κάποιοι εθελοντές, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν, αλλά σίγουρα και πάλι δεν φτάνει», παραδέχεται ο ίδιος.

Και επισκέψεις στα σχολεία

Οι περιοδείες της εθελοντικής οργάνωσης περιλαμβάνουν από ανοιχτές ομιλίες στους πολίτες, μέχρι επισκέψεις σε σχολεία. «Επιδιώκουμε κάθε φορά να μιλήσουμε για την αξία του εθελοντισμού, της προσφοράς και του αθλητισμού στην σωματική και ψυχική μας υγεία. Είναι μια εποχή η οποία είναι ιδιαιτέρως απαιτητική και το λιγότερο που θεωρούμε ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να παρακινήσουμε τον κάθε άνθρωπο, γιατί ο εθελοντισμός είναι μία πράξη προσφοράς σημαντική», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στον Βόλο, η εθελοντική οργάνωση έχει σκοπό να προβάλει δύο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, για τη δουλειά που κάνει το The Love Van.

Η έμπνευση για την οργάνωση

Ο Βολιώτης Λευτέρης Παρασκευάς, είναι ένας άνθρωπος που «ξεχειλίζει» από αλτρουισμό.

Γεννήθηκε στον Βόλο, από μικρός είχε έφεση στον αθλητισμό. Μέχρι τα 17 του περνούσε ατελείωτες ώρες στις πισίνες, κάνοντας πρωταθλητισμό, ως μέλος της εθνικής ομάδας. Η ιδέα του The Love Van, «γεννήθηκε» όταν ο Λευτέρης βρέθηκε εθελοντικά στη φωτιά στο Μάτι.

«Η ανάγκη για άμεση και γρήγορη βοήθεια, ενέπνευσε την ιδέα ενός οχήματος, ένα βανάκι γεμάτο προσφορά και αγάπη, για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, για το περιβάλλον και τα ζώα.

Το The Love Van ξεκίνησε το έργο του στις αρχές του 2020 με σκοπό να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν άμεση ανάγκη και να λειτουργήσει ως καταλύτης ευαισθητοποίησης σε θέματα που μας αφορούν όλους. Από την αρχή της λειτουργίας του έως σήμερα έχει ενεργοποιήσει περισσότερους από 150 εθελοντές και έχει βοηθήσει εκατοντάδες οικογένειες και ανθρώπους», γράφει ο ίδιος στη σελίδα που διατηρεί η οργάνωση στα social media, η οποία ακολουθείται από εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου