ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Οχι» στη μετατροπή των παιδικών σταθμών σε «πάρκινγκ παιδιών»

οχι-στη-μετατροπή-των-παιδικών-σταθ-851093

Κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή απευθύνει η ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας προς τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς στη σημερινή στάση εργασίας, που έχει προκηρυχθεί με αφορμή την επικείμενη διεύρυνση του ωραρίου.

Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Η παράταξη διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και αναβάθμιση όλων των δομών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η κυβέρνηση προχώρησε στους σχεδιασμούς της για τη διεύρυνση και επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών, με μοναδικό στόχο «να αντιστοιχηθούν οι ώρες λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών με το εργασιακό ωράριο των γονιών».

«Η καπιταλιστική «ανάπτυξη», «ανταγωνιστικότητα», «σταθερότητα», που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα, θέλουν τους γονείς εργαζόμενους να δουλεύουν σε εξαντλητικά ωράρια.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχει απαξιώσει τους βρεφικούς – παιδικούς σταθμούς να λειτουργούν υπό το βάρος της μόνιμης υποχρηματοδότησης, η οποία γίνεται ακόμα πιο σκληρή από την ακρίβεια στα τρόφιμα, στο πετρέλαιο, στην ενέργεια», σημειώνει μετά άλλων.

Εντούτοις, η πείρα που υπάρχει ήδη στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς από τη διεύρυνση ωραρίου των δημοτικών σχολείων, σύμφωνα με την παράταξη, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο δεν φέρνει αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας ζητεί «η κυβέρνηση να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τις διεκδικήσεις, που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών και των γονιών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου