ΤΟΠΙΚΑ

Πέλεκυς… στις λαϊκές του Βόλου για τη μάσκα

πέλεκυς-στις-λαϊκές-του-βόλου-για-τη-849851

Επιβλήθηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ σε παραγωγούς και πωλητές, που πιάστηκαν να μην τηρούν τα υγειονομικά μέτρα

Επεσε… πέλεκυς χθες στις λαϊκές αγορές για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Αστυνομικοί προχώρησαν σε συστηματικούς ελέγχους και βεβαίωσαν παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε συνολικά οκτώ περιπτώσεις παραγωγών και πωλητών που βρίσκονταν πίσω από τους πάγκους τους.

Οι έλεγχοι έγιναν πριν τις 12 το μεσημέρι κι ενώ η λειτουργία των λαϊκών ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους πάγκους των λαϊκών υπάρχουν αντισηπτικά για χρήση τους μετά από κάθε συναλλαγή, ενώ τόσο οι πωλητές όσο και οι πελάτες οφείλουν να κάνουν χρήση μάσκας, μολονότι βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο.

Φαίνεται ωστόσο ότι δεν κατά την ώρα του ελέγχου δεν ήταν όλοι συμμορφωμένοι κι έτσι βεβαιώθηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ. «Παλεύουν με κάθε τρόπο να κλείσουν τις λαϊκές από τις γειτονιές», ξέσπασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Αποστόλης Τσακανίκας, αντιδρώντας στα «τσουχτερά» πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Χθες εν μέσω κακοκαιρίας οι λαϊκές δεν είχαν μεγάλη επισκεψιμότητα. «Μπορεί κάποιος να έβγαλε προσωρινά τη μάσκα του να πάρει λίγο αέρα ή να πιει λίγο νερό», ανέφερε ο ίδιος. «Αστυνομικοί έκαναν πολύ αυστηρούς ελέγχους, κυκλώνοντας τα τετράγωνα και όπου διαπίστωναν παράβαση επέβαλλαν πρόστιμο. Οσοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμα δεν τους φθάνουν ούτε τα μεροκάματα της εβδομάδας για να τα ξεπληρώσουν», σημείωσε μιλώντας για μείωση της κίνησης και των τζίρων στις λαϊκές αγορές.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου