ΤΟΠΙΚΑ

«Θα με έτρωγαν ζωντανή τα σκυλιά»

θα-με-έτρωγαν-ζωντανή-τα-σκυλιά-84955

«Ολη τη νύχτα δεν μπόρεσα να κοιμηθώ από τους πόνους και το αίμα, που έτρεχε από τις πληγές μου. Βλέπω συνεχώς επτά θηρία να πέφτουν πάνω μου και να με τρώνε», συγκλονίζει η 71χρονη γυναίκα, που από θαύμα γλίτωσε τα χειρότερα, όταν προχθές νωρίς το απόγευμα έπεσε θύμα επίθεσης από αγέλη αδέσποτων, που την κατασπάραξαν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η 71χρονη είχε μόλις γυρίσει από το νοσοκομείο Βόλου, όπου για δεύτερη φορά σε λίγες ώρες οι γιατροί περιποιήθηκαν τα βαθύτατα τραύματά της.

Σε κατάσταση σοκ περιέγραψε την περιπέτειά της, που θα είχε εξελιχθεί σίγουρα σε τραγωδία, αν από τον δρόμο, στον οποίο έπεσε θύμα επίθεσης της αγέλης αδέσποτων, δεν περνούσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Ιωλκού Αχιλλέας Καλυβιώτης.

Η 71χρονη Κ.Κ. διαμένει κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στον Βόλο. Ηταν νωρίς το απόγευμα, όταν αποφάσισε να πάει μέχρι το κοντινό σούπερ μάρκετ για να αγοράσει σοκολάτες για τα εγγόνια της.

«Ημασταν στο σπίτι με τον σύζυγό μου. Του λέω ξάπλωσε εσύ, πήγες τη βόλτα σου, να πάω εγώ να ανάψω ένα κερί στο μνήμα της αδερφής μου που πέθανε και μετά θα έκανα μια μικρή βόλτα μέχρι το σούπερ μάρκετ να πάρω σοκολάτες για τα εγγόνια μου. Ηταν καλός ο καιρός και έχουμε ανάγκη να βγούμε λίγο έξω να περπατήσουμε. Από τη μία ο κορονοϊός, από την άλλη ο καιρός, οι οικονομικές δυσκολίες, μας έμεινε ένα περπάτημα, σαν βόλτα. Είμαστε κλεισμένοι μέσα», περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Πήγαινε να πάρει σοκολάτες στα εγγόνια της

Ηταν περίπου στις τρεις προχθές το απόγευμα, όταν ξεκίνησε από το σπίτι της ακολουθώντας το γνωστό δρομολόγιο. Λίγο πριν βγει στον δρόμο για Αλλη Μεριά, πάνω από τον περιφερειακό, συνέβη το παραλίγο μοιραίο. «Δεν είναι κανένας ερημικός δρόμος. Είχαν περάσει δύο αυτοκίνητα την ώρα εκείνη. Ξαφνικά ενώ περπατούσα βλέπω ένα σκυλί να με πλησιάζει και να με μυρίζει στα πόδια μου. Κράτησα την ψυχραιμία μου. Μετά βλέπω άλλο ένα να έρχεται καταπάνω μου. Βοήθεια, φώναξα και τότε πετάχτηκαν κι άλλα σκυλιά μπροστά μου. Αρχισαν
να γαβγίζουν. Μου επιτέθηκαν», περιγράφει σοκαρισμένη η 71χρονη. Πεσμένη στο έδαφος, η 71χρονη προσπαθούσε να καλυφθεί από τα δαγκώματα, που δεχόταν και καλούσε σε βοήθεια. «Βοήθεια, φώναζα,
βοήθεια. Το ένα με είχε αρπάξει από το χέρι, άλλα με δάγκωναν στο πόδι και στον γλουτό. Είπα από μέσα μου, πάει
τελείωσε», συγκλονίζει η Κ.Κ.

Την είχαν βάλει κάτω και την κατασπάραζαν

Ηταν ακριβώς εκείνη την ώρα, που επιστρέφοντας στο σπίτι του ο κ. Καλυβιώτης, είδε μία αγέλη με σκύλους να
κατασπαράζουν κάτι που ο ίδιος δεν μπορούσε να διακρίνει. Αρχισε να κορνάρει για να τρομάξει τα σκυλιά. Πήρε ένα ξύλο που είχε στο αυτοκίνητο και κατέβηκε κάτω. «Τότε είδα ότι κάτω από τα σκυλιά ήταν μία γυναίκα, που καλούσε σε βοήθεια. Τα σκυλιά ήταν από πάνω της και την κατασπάραζαν. Αρχισα να τα χτυπάω με το ξύλο για να τα απομακρύνω. Είχαν μουσκέψει από το αίμα οι μουσούδες τους», σοκάρει με την περιγραφή του ο κ. Καλυβιώτης. Ακόμη και χθες, το έδαφος ήταν ποτισμένο με το αίμα της 71χρονης.

Οταν κατάφερε να την απεγκλωβίσει από τα σαγόνια των σκύλων, διαπίστωσε ότι η γυναίκα ήταν σε πολύ άσχημη
κατάσταση.

«Της είχαν φάει το δεξί χέρι. Οι σάρκες της κρέμονταν. Πήρα ένα κασκόλ που είχε και της έδεσα το χέρι να σταματήσω την αιμορραγία. Το πόδι της ήταν επίσης σε άσχημη κατάσταση. Φαγωμένο από τον γλουτό μέχρι τη γάμπα», περιγράφει την εικόνα της 71χρονης.

Χωρίς να το σκεφθεί, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στο Νοσοκομείο Βόλου. Εκεί, μόλις την είδαν, την οδήγησαν στο χειρουργείο. Εκανε δεκάδες ράμματα και της χορηγήθηκε αντιβίωση, πριν οι γιατροί της επιτρέψουν, μετά από εκκλήσεις της, να γυρίσει στο σπίτι της.

«Δεν θα ζούσα»

«Ολο το βράδυ δεν κοιμήθηκα από τους πόνους και το αίμα που έτρεχε. Σήμερα (σ.σ. χθες) ξαναπήγα στο Νοσοκομείο για να με δουν οι γιατροί. Δεν μπορώ όμως να το ξεπεράσω με τίποτα. Να με φάνε ζωντανή τα σκυλιά; Βλέπω εφιάλτες. Επτά θηρία να πέφτουν πάνω μου να με φάνε», λέει η 71χρονη, που βρίσκεται πλέον στην ασφάλεια του σπιτιού της και αναρρώνει.
Ο σύζυγός της επικοινώνησε με τον κ. Καλυβιώτη για να τον ευχαριστήσει για τη σωτήρια παρέμβασή του. «Του χρωστάω τη ζωή μου. Τι ευχές του έχω δώσει. Εικόνισμα θα τον κάνω. Αν δεν ήταν εκεί, σήμερα δεν θα ζούσα», λέει η Κ.Κ. στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ενημερώθηκε η Αστυνομία

«Δεν έχω σκοτώσει στη ζωή μου ούτε μυρμήγκι. Τα αγαπάω τα ζώα. Αλλά να με φάνε τα σκυλιά; Δεν μπορεί να το χωρέσει ο νους μου. Αν κάποιοι τα θέλουν ως φύλακες και τα ταΐζουν, ας φροντίσουν να τα δένουν. Ή αλλιώς ας τα μαζέψουν», συνεχίζει η 71χρονη, που πέρασε και συνεχίζει να περνά δύσκολες ώρες.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Α.Τ. Βορείου Πηλίου. Αστυνομικοί επικοινώνησαν με τη γυναίκα ρωτώντας την αν επιθυμεί να υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων. «Τι να την κάνω τη μήνυση; Εμένα ποιος με αποζημιώνει για τους πόνους μου, το σοκ μου, τα έξοδα που έκανα από τη μικρή σύνταξη που παίρνω για να πηγαινοέρχομαι στο Νοσοκομείο;», διερωτάται η γυναίκα.

Διατάχθηκε προκαταρκτική

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου. Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση με διερευνώμενο αδίκημα την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και ανατέθηκε η προανάκριση στο Α.Τ. Βορείου Πηλίου.

Χθες δεν έγινε καμία ενέργεια για τα αδέσποτα. Σήμερα αναμένεται να πάει στο σημείο συνεργείο του Δήμου Βόλου για τον εντοπισμό και την περισυλλογή τους.

Νέο περιστατικό επίθεσης αδέσποτων στην Άλλη Μεριά!

Στο ίδιο σχεδόν σημείο όπου αγέλη κατασπάραξε την 71χρονη Βολιώτισσα

Και νέο περιστατικό επίθεσης αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της Αλλης Μεριάς, στο ίδιο σχεδόν σημείο, όπου προχθές νωρίς το απόγευμα, μία 71χρονη κατασπαράχθηκε από ολόκληρη αγέλη, καταγράφτηκε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θύμα επίθεσης της αγέλης αδέσποτων, έπεσε άνδρας, ο οποίος δέχθηκε δαγκώματα στο πόδι. Επί τόπου κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του άντρα στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το νέο συμβάν σημειώθηκε περίπου στις πέντε χθες το απόγευμα και ήρθε να σημάνει νέο συναγερμό.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, υπάρχουν περί τα δέκα ίσως και περισσότερα, μεγαλόσωμα αδέσποτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτοικοι τα ταΐζουν προκειμένου να λειτουργούν ως φύλακες της περιοχής.

Μόνο που διερχόμενοι από το σημείο διαμαρτύρονται ότι τα αδέσποτα εκδηλώνουν επιθετική συμπεριφορά, θεωρώντας το σημείο «περιοχή τους» που θα πρέπει να προστατεύσουν.

Ιδίως μετά το προχθεσινό αιματηρό συμβάν με την 71χρονη, τα ζώα φαίνεται να έχουν αγριέψει και χθες εκδήλωσαν και νέα επίθεση, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που ζητούν από τον Δήμο Βόλου να προχωρήσει στην άμεση περισυλλογή τους, πριν συμβεί κάτι πολύ χειρότερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου