ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ

συνάντηση-αντιπροσωπείας-του-συριζα-849485

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αποτελούμενη από την βουλευτή Κατερίνα Παπανάτσιου, εκπρόσωπο του βουλευτή Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ο οποίος εκείνη την ημέρα νοσηλεύοταν, και τον Μάνθο Δραμητινό, πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και μέλος της Επιτροπής Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, συναντήθηκε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση αυτή προέκυψε μετά από αίτημα που διατυπώθηκε σε επιστολή που είχε στείλει η Επιτροπή Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας προς τον κ. Σερέτη, ο οποίος είναι αρμόδιος για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και την πρωτοβάθμια υγεία στην Μαγνησία.

Σχετικά με την συνάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Στην επιστολή είχαν τεθεί όλα τα θέματα που είναι απαραίτητα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στον νομό Μαγνησίας, ενώ τονιζόταν ιδιαίτερα ότι στις κυβερνητικές επιλογές των τελευταίων μηνών δεν περιλαμβανόταν κανένα απολύτως σχέδιο για την ενίσχυση και θωράκιση του ΕΣΥ και των πολιτών απέναντι στον covid.

Στην συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που περιείχε η επιστολή με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, με κυριότερα το σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας στην Μαγνησία, την ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΓΝ Βόλου και τα προβλήματα των Κέντρων Υγείας της ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας.

Το αίτημα για το οποίο πιέζουμε όλους αυτούς τους μήνες, μαζί με την κοινωνία της Μαγνησίας, για την προμήθεια μοριακού αναλυτή στο ΓΝ Βόλου φαίνεται επιτέλους ότι γίνεται αποδεκτό.

Επαναφέραμε το θέμα των προσλήψεων ιατρικού προσωπικού, των προκηρύξεων που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έχουν καθυστερήσει δραματικά, αλλά και την επαναπροκήρυξη των έξι άγονων θέσεων γιατρών για τα Τακτικά Επείγοντα Περιστατικά.

Στην πρόταση μας για δημιουργία δύο 24ωρων ιατρείων covid-19, εξηγήσαμε ότι υπάρχουν δύο υπαρκτές δομές του συστήματος υγείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό (Κέντρα Υγείας Βόλου και Ν. Ιωνίας), τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετούν τον πληθυσμό της Μαγνησίας και ασθενείς που παραπέμπονται από ιδιώτες ιατρούς. Ο κ. Σερέτης ανέφερε ότι ο σχεδιασμός της ΥΠΕ αφορά ένα, προς τον παρόν, ιατρείο με λειτουργία 07.00 ως 21.00. Του υποδείξαμε συγκεκριμένη δομή που μπορεί να λειτουργήσει το δεύτερο ιατρείο covid-19.

Τέλος, συζητήθηκαν αναλυτικά τα καίρια προβλήματα υποδομών και στελέχωσης των Κέντρων Υγείας ηπειρωτικής και νησιωτικής Μαγνησίας, που όπως ενημερωθήκαμε, για κάποια απλώς έχει δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους, και για κάποια άλλα, η επίλυσή τους παραπέμπεται στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με υπεύθυνη στάση και πάντα με διάθεση παρουσίασης ρεαλιστικών προτάσεων και όχι με την λογική μια στείρας αντιπολίτευσης καλούμε ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση της ΝΔ να υιοθετήσει τα μέτρα που προτείνουμε, γιατί τα χρονικά περιθώρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της θωράκισης της υγείας των πολιτών, τελειώνουν.

Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι πολύ σημαντικότερη υπόθεση από τις ιδεοληψίες της ΝΔ, στον πυρήνα της πολιτικής της οποίας υπάρχει η απαξίωση της δημόσιας υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου