ΤΟΠΙΚΑ

Ονοματοδοσίες δρόμων στον Βόλο

ονοματοδοσίες-δρόμων-στον-βόλο-849483

Από θρησκευτικές, αντιστασιακές φυσιογνωμίες και προσωπικότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης

Το όνομα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, του ηγούμενου της μονής του Αγίου Ορους Εφραίμ, του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζου, αλλά και του πρώην δημάρχου Αρτέμιδος Δημήτρη Αλεξόπουλου παίρνουν δρόμοι στον Δήμο Βόλου, με απόφαση της επιτροπής ονοματοθεσίας και μετονομασίας οδών και πλατειών που συνεδρίασε στις αρχές του μήνα. Θρησκευτικές, αντιστασιακές φυσιογνωμίες και προσωπικότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνουν τα ονόματά τους σε δρόμους τους Δήμου Βόλου, με την πόλη να τιμά με αυτόν τον τρόπο την προσφορά τους.

Συγκεκριμένα, σε Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου ονομάζεται η οδός, που αρχίζει από την επαρχιακή οδό Βόλου – Καναλίων και καταλήγει στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, μετά από αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ανώνυμη οδός του σχεδίου πόλης της Αγριάς που αρχίζει από την οδό Αριστοτέλη και βρίσκεται μεταξύ των οδών Κεντ. Χείρωνος και Κοραή θα ονομαστεί σε Εφραίμ Φιλοθεΐτη μετά από αίτηση του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Λούλη.

Εξάλλου, η επιτροπή έκανε αποδεκτή πρόταση της δημοτικής ομάδας «Μαζί για τον Βόλο» και αποφάσισε να μετονομαστεί το τμήμα της οδού Προποντίδος από την οδό Μούνδρου ώς την οδό Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Ιωνία σε οδό Μανώλη Γλέζου, ενώ η κάθετη της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου ώς το όριο του Σχεδίου Πόλης στην Αγριά (περιοχή Σουτραλί) θα ονομαστεί σε οδό Απόστολου Σάντα, τον Ελληνα αντιστασιακό που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη τη νύχτα 30 προς 31 Μαΐου 1941.

Οδός Δημάρχου Αλεξόπουλου μετά από έγγραφο πολιτών των Κάτω Λεχωνίων και απόφαση του τοπικού συμβουλίου θα ονομαστεί ο δρόμος από το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων και κατευθύνεται νοτιοδυτικά προς την παραλία.

Στην ίδια περιοχή 49 ανώνυμες οδοί «βαπτίζονται» με ονόματα ανθέων αλλά και εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα.

Ονοματοδοσίες δρόμων θα γίνουν επίσης στην περιοχή Λαχανόκηποι στη Ν. Αγχίαλο. Οπως αποφασίστηκε θα δοθούν ονόματα που αναφέρονται σε επιτάφιες στήλες που έχουν βρεθεί στην περιοχή.

Τέλος, ονοματοδοσίες δρόμων αποφασίστηκαν και για την Αγριά όπου κάτοικοι αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα συνδέσεων με δίκτυα των ΔΕΚΟ λόγω έλλειψης ονομάτων και αρίθμησης σε δρόμους. Συγκεκριμένα θα ονομαστεί σε οδό Δημ. Νικοπούλου η παράλληλη οδός στην Αγίου Γεωργίου και κάθετη στην οδό Αρχιμανδρίτη Αλεξάνδρου (περιοχή Γουδιμέικα) ενώ σε οδό Γεωργίου Μπάλλα θα ονομαστεί η οδός που είναι κάθετη στην οδό Ηρών Πολυτεχνείου έως την περιοχή του Σουτραλί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου