ΤΟΠΙΚΑ

Αξιοποιείται ο ξενώνας «Αχιλλέας» στη Μακρινίτσα με δημοπρασία

αξιοποιείται-ο-ξενώνας-αχιλλέας-στ-849479

Ζωή στον εγκαταλελειμμένο ξενώνα «Αχιλλέα», που ρημάζει στην κεντρική πλατεία της Μακρινίτσας, πρόκειται να δώσει ο Δήμος Βόλου. Για τη μίσθωσή του σε ιδιώτη έναντι χαμηλού τιμήματος και για διάστημα 25 ετών υπό τον όρο ότι θα αναλάβει την πλήρη ανακατασκευή του και την παρουσίαση επενδυτικού σχεδίου καλείται να αποφασίσει στη σημερινή του συνεδρίαση στις 6:30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ο δημοτικός ξενώνας «Αχιλλέας», που βρίσκεται στη Μακρινίτσα, αποτελείται από τρεις ορόφους, συνολικού εμβαδού 501,00 τ.μ. Κάθε όροφος είναι από 167 τ.μ., στο ισόγειο βρίσκεται η αίθουσα πρωινού, κουζίνα, σιδερωτήριο, reception και αποθήκη. Ο δεύτερος και τρίτος όροφος περιλαμβάνουν τα δωμάτια, είναι πανομοιότυποι και αποτελούνται ο κάθε ένας από 6 δίκλινα δωμάτια και ένα δωμάτιο υπηρεσίας. Συνολικά δηλαδή το κτίριο περιλαμβάνει δώδεκα δίκλινα δωμάτια και δύο δωμάτια υπηρεσίας.

Ο Δήμος Βόλου επιδιώκοντας την αναβάθμιση του ξενώνα πρόκειται να προχωρήσει στη δημοπρασία του. Οι ενδιαφερόμενοι όμως θα πρέπει να καταβάλουν και επενδυτικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ρητές δεσμεύσεις πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισης του ξενώνα καθώς και μελέτη προϋπολογισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου