ΤΟΠΙΚΑ

Δύο σάπια δέντρα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια θα κόψει ο Δήμος Βόλου

δύο-σάπια-δέντρα-επικίνδυνα-για-τη-δημ-849471

Στην κοπή δύο δέντρων που βρίσκονται το ένα δίπλα από το άλλο, στην οδό Μαγνήτων, έχουν σαπίσει και κρίνονται επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια πρόκειται να προχωρήσει η διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Το θέμα είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά από αίτημα δημότη- κατοίκου της περιοχής, ο οποίος ζητά την κοπή τους και αντικατάστασή τους από νέα και υγιή και έρχεται προς επικύρωση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Τα δύο δέντρα βρίσκονται σχεδόν δίπλα- δίπλα στο πεζοδρόμιο της Μαγνήτων 126 και 128. Το πρώτο είναι μία ακακία ύψους έξι μέτρων η οποία παρουσιάζει σχισμή στον κορμό της σε μήκος 1,5 μέτρου περίπου. Το δεύτερο, ακακία Κωνσταντινουπόλεως, έχει ύψος επίσης έξι μέτρων και όπως διαπιστώθηκε σε αυτοψία της υπηρεσίας εμφανίζει κλίση περίπου 30 μοίρες προς το οδόστρωμα. Ο κορμός του δέντρου που επίσης εμφανίζει μεγάλη σχισμή έχει πάρει σχήμα «S» απέναντι από το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας.

«Και τα δύο δέντρα καθίστανται επικίνδυνα προς πτώση σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων καθώς παρουσιάζουν σημάδια σήψης» καταγράφεται στην έκθεση αυτοψίας της υπηρεσίας πρασίνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου