ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση της ημερομηνίας για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών ζητά ο Χρ. Μπουκώρος

παράταση-της-ημερομηνίας-για-την-τακτ-848959

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από επιστολή που έλαβε από το ΤΕΕ Μαγνησίας, ζητώντας την παράταση της ημερομηνίας για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών κατηγορίας 5 (κτίσματα με πολύ σοβαρές αυθαιρεσίες).

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο Χρήστος Μπουκώρος, «με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει δοθεί ήδη μια παράταση στην τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών της κατηγορίας 5, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται η δοθείσα παράταση δεν επαρκεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών αυθαίρετων ακινήτων, με αποτέλεσμα χιλιάδες αυθαίρετα να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ρύθμισης. Διάφοροι εξωγενείς παράγοντες, όπως η πανδημία του κορωνοϊού και η ηλεκτρονική διευθέτηση των διοικητικών πράξεων και υποχρεώσεων – στο πλαίσιο των μέτρων λήψης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού- καθώς και το πλήθος των ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν σαν αποτέλεσμα την υπερφόρτωση του πληροφοριακού συστήματος.

Επίσης, οι ζημιές που προκλήθηκαν στις περιοχές του Αλμυρού και της Νέας Αγχιάλου, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, δημιούργησαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και κατ’ επέκταση στην κατάθεση των ηλεκτρονικών φακέλων από τους μηχανικούς.

Ως εκ τούτου, αποδεικνύεται ότι η εμπρόθεσμη δήλωση των αυθαίρετων κατασκευών, μέχρι και την λήξη της ημερομηνίας παράτασης, είναι αδύνατη και για τους ανωτέρω λόγους κρίνεται απαραίτητη η παράταση της διαδικασίας αυτής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου