ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα για τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό

ημερίδα-για-τον-ηλεκτρονικό-εκφοβισμ-84880

Ημερίδα με θέμα: «Παιδί, διαδίκτυο και ηλεκτρονικός εκφοβισμός (cyberbulling) μέσω της εικόνας, τι είναι χρήσιμο να ξέρουν οι γονείς και εκπαιδευτικοί», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης στα Μελισσιάτικα. Την ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος Επαγγελματιών Φωτογράφων και Βιντεοληπτών Ν. Μαγνησίας (ΣΕΦΩΒΙΜ) με την υποστήριξη της Ι. Μητρόπολεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Οπως επισημαίνεται από το Σύλλογο Επαγγελματιών Φωτογράφων και Βιντεοληπτών Ν. Μαγνησίας, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται μορφές συμπεριφορών στους εφήβους που σχετίζονται με τη δυσλειτουργική και επιβλαβή χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και είναι γνωστές ως «ηλεκτρονικός εκφοβισμός». Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός αφορά σκόπιμες, επαναλαμβανόμενες και εχθρικές συμπεριφορές που έχουν σκοπό να βλάψουν του άλλους. Οι συμπεριφορές αυτές μεθοδεύονται μέσω της χρήσης κινητών τηλεφώνων και διαδικτυακών μέσων, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μηνύματα κειμένου, οι φωτογραφίες ,οι μαγνητοσκοπήσεις.

Ομιλητές της ημερίδας θα είναι η κ. Χριστίνα Ρούση – Βέργου ψυχολόγος και διδάκτορας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο κ. Γεώργιος Ντιζές αστυνόμος ’Α της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σύνδεσμος της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Στο τέλος κάθε εισήγησης θα υπάρχει χρόνος για να λυθούνε τυχόν απορίες και διευκρινήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου