ΤΟΠΙΚΑ

Σε Ν. Αγχίαλο και Αιδίνιο ο αντιδήμαρχος Βόλου Αργύρης Κοπάνας

σε-ν-αγχίαλο-και-αιδίνιο-ο-αντιδήμαρχο-848717

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών από την πρόσφατη θεομηνία

Σε Αγχίαλο και Αιδίνιο περιόδευσε ο αντιδήμαρχος Βόλου Αργύρης Κοπάνας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Ν. Αγχιάλου Βάσω Πυργάνη Παρασκευοπούλου και τον πρόεδρο του Αιδίνιου Δημήτρη Βαλκανιώτη, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Αργύρης Κοπάνας επεσήμανε ότι υπήρξε «μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που αντιμετωπίστηκε υπό τις οδηγίες του δημάρχου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του ακραίου φαινομένου, μηχανήματα έσπευσαν και δόθηκε μάχη από τα στελέχη της πολιτικής προστασίας του Δήμου και τους υπαλλήλους του πολυδύναμου τμήματος για να αποφευχθούν τα χειρότερα και πρωτίστως να μην θρηνήσουμε θύματα».

Και πρόσθεσε: «Έως σήμερα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η βατότητα και η πρόσβαση σε καλλιέργειες. Γκρέιτερ και τζι σι μπι επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές διανοίγοντας δρόμους, και καθαρίζοντας το παραλιακό μέτωπο, ιδίως στους οικισμούς Δημητριάδος και Λόγγου, όπου σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές. Υδροφόρες και μπομπ κατ επιχειρούν μέσα στην Αγχίαλο, ενώ συνεργείο αποκατέστησε πρόβλημα στην υδροδότηση.

Παράλληλα, πραγματοποιείται η επίστρωση των σκαμμάτων των έργων αποχέτευσης και ύδρευσης με ασφαλτικά».

Ο κ. Κοπάνας αναφέρθηκε «στη συμμετοχή αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής στις δύο συσκέψεις, που έλαβαν χώρα σε Αλμυρό και Αγχίαλο με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, όπου εκτέθηκε αναλυτικά η κατάσταση και ζητήθηκε η κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Αγχιάλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και έγινε με την υπ’ αρίθμ. 6949/20.9.2020 απόφαση του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας».

Τέλος –όπως είπε- απεστάλη αίτημα στα αρμόδια υπουργεία για χρηματοδότηση με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος του ποσού των 1.5000.000 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στην αγροτική οδοποιία, το εσωτερικό οδικό δίκτυο και στο κτίριο του Δημαρχείου, πέρα από το ποσό των 150.000 ευρώ που ήδη εγκρίθηκε.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται με επεμβάσεις της πολιτικής προστασίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Πράττου σε όλα τα σημεία, που εγκυμονούν κινδύνους για τους συνδημότες μας.

Την επόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται η διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου οι πληγέντες θα αιτούνται του ποσού των 5.000 και 8.000 ευρώ, ενώ ήδη στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ δηλώνονται οι ζημίες σε καλλιέργειες και ζώα», κατέληξε ο κ. Κοπάνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου