ΤΟΠΙΚΑ

Πολλαπλασιάζονται τα κατασχετήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες

πολλαπλασιάζονται-τα-κατασχετήρια-γ-84865

Πανθεσσαλική εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο στο Βόλο

«Θηλιά» στο λαιμό των ελεύθερων επαγγελματιών αποτελούν το τελευταίο διάστημα, τα κατασχετήρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) που έχουν «πλημμυρίσει» την αγορά του Βόλου. Όσον αφορά γενικότερα τη Μαγνησία, τα απειλητικά ραβασάκια ξεκίνησαν να καταφτάνουν στους οφειλέτες τέλη Αυγούστου.

Τα οφειλόμενα προς τον Ο.Α.Ε.Ε. από τους ασφαλισμένους ξεκινούν από 10.000 ευρώ και ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τις 20.000 ευρώ. Για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο το ερχόμενο Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 6.00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί Πανθεσσαλική εκδήλωση – διαμαρτυρία με θέμα: «Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ – Η λύση του προβλήματος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) και διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

Μάλιστα στην εκδήλωση θα κληθούν να παραστούν και να λάβουν δημόσια θέση όλοι οι βουλευτές της Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οι Δήμαρχοι των θεσσαλικών πόλεων, ενώ θα κατατεθεί προς ψήφιση υπόμνημα, το οποίο θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό,τους αρμόδιους υπουργούς και τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οσον αφορά τις οφειλές των ελεύθερων επαγγελματιών προς τον Ο.Α.Ε.Ε. ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, έχει προτείνει το «πάγωμα» των οφειλών, την κεφαλαιοποίησή τους και τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας και πληρωμή των συνδρομών.

«Πρέπει να ακολουθήσουμε μια κοινή γραμμή πλεύσης για να μην υλοποιηθούν οι προειδοποιήσεις που λάβαμε από το Κ.Ε.Α.Ο. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να δοθούν λύσεις που θα ικανοποιήσουν όλους μας. Γι’ αυτό άλλωστε καλούμε όλους τους Βουλευτές της Θεσσαλίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να μας πουν τι μέλλει γενέσθαι με τα κατασχετήρια. Ζητάμε να δοθεί έμπρακτη βοήθεια, αφού για μας είναι θέμα επιβίωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος , προσθέτοντας ότι σήμερα πάνω από το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών στο Βόλο έχουν οφειλές προς τον Ο.Α.Ε.Ε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου