ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρίστηκε η ακτή Αναύρου

καθαρίστηκε-η-ακτή-αναύρου-848072

Με την ακτή Αναύρου συνεχίστηκε το πρόγραμμα καθαρισμού των παραλιών που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου για δεύτερη χρονιά με την συμβολή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, μελών της δημοτικής αρχής και μαθητών ενώ σήμερα στο σημείο βρέθηκε και ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος.

Οι μαθητές των 27ου, 7ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Βόλου αφού τους μοιράστηκαν μπλουζάκια με το “Νικόλα” και το σύνθημα της καμπάνιας του Δήμου Βόλου “Αγαπώ την Πόλη μου – Συμμετέχω”, πλαστικά γάντια και σακούλες μάζεψαν τα απορρίμματα από την παραλία που ασυνείδητοι είχαν ρυπάνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος μίλησε στους μικρούς μαθητές για την μεγάλη σημασία του εθελοντισμού αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος και τόνισε μεταξύ άλλων πως “όπως και πέρυσι έτσι και φέτος στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα: ότι μας αφορά η πόλη μας, οι παραλίες και η θάλασσα να είναι καθαρές. Όταν αυτό το μήνυμα στέλνεται από παιδιά νομίζω πως είναι ένας συμβολισμός που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, που δεν μπορούμε να μην ακολουθήσουμε. Η συμμετοχή των παιδιών στον καθαρισμό των παραλιών είναι ένα δείγμα πολιτισμού και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει προτροπή για τους δημότες ώστε να μην ρυπαίνουν τις παραλίες”. Ο ίδιος τόνισε πως η δημοτική αρχή είναι παρούσα σε όλα τα προβλήματα και καθημερινά αγωνίζεται και προσπαθεί για έναν καλύτερο Βόλο.

Να σημειωθεί ότι έως και σήμερα έχουν καθαριστεί οι παραλίες: Χρυσή Ακτή Παναγίας, Νέα Αγχίαλος, Άγιος Στέφανος, Αλυκές, Άναυρος και Πλάκες ενώ συγχρόνως εκτελούνται όπου κρίνεται απαραίτητο και εργασίες αποκατάστασης σε υποδομές από την Τεχνική Υπηρεσία ώστε όλα να είναι έτοιμα ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο καθαρισμός των παραλιών ολοκληρώνεται μεθαύριο Πέμπτη 19 Μαΐου. Σήμερα θα καθαριστεί η ακτή Μπαρμπαθωμά Αγριάς, αύριο Τετάρτη το Καρνάγιο στα Κάτω Λεχώνια και μεθαύριο Πέμπτη η ακτή Πλατανιδίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου