ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα στήριξης των απολυμένων της αλυσίδας καταστημάτων Φωκάς στο Βόλο

πρόγραμμα-στήριξης-των-απολυμένων-τη-848007

45 συνολικά οι ωφελούμενοι, μέχρι 20 Μαΐου οι αιτήσεις

Σαράντα πέντε άτομα συνολικά από το Βόλο και τη Μαγνησία θα είναι οι ωφελούμενοι χρηματοδοτούμενου προγράμματος από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης που θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα με χρηματοδότηση ενεργητικών μέτρων για την αγορά εργασίας ύστερα από απολύσεις και αυτοαπασχολουμένων των οποίων η δραστηριότητα σταμάτησε στα καταστήματα ΦΩΚΑΣ.

Το πρόγραμμα πανελλαδικά απευθύνεται σε 500 άνεργους νέους και νέες ηλικίας 15 έως 29 ετών, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των ανέργων με μακροχρόνια απουσία από τα συστήματα απασχόλησης, αγοράς εργασίας, εκπαίδευσης, κατάρτισης, ή εκείνων οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλές πιθανότητες να ενταχθούν στην συγκεκριμένη κατηγορία και είναι νέοι άνεργοι απομακρυσμένοι από την εργασία, εκπαίδευση, κατάρτιση.

Στην πρώτη κατηγορία -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει από το ΙΝΕ Θεσσαλίας της ΓΣΕΕ, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κων. Παναγούλης, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου- εκτιμάται ότι θα ενταχθούν περίπου 22 άτομα που είναι από τους πρώην απολυμένους της γνωστής αλυσίδας του πολυκαταστήματος Φωκάς στο Βόλο που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Οι υπόλοιποι 23 σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα προέλθουν από την κατηγορία των νέων ανέργων που είναι εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα επίσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι προϋποθέσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η ηλικία: 15 – 29 ετών [α) να έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, β) να μην έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, (να έχουν γεννηθεί από 14/5/1986 μέχρι και 13/5/2001).

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αιτήσεων ορίζεται η ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου 2016.

Η αίτηση μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομικά ή να κατατεθεί αυτοπροσώπως στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ / ΛΑΡΙΣΑ» Τζαβέλλα 4, Λάρισα, Τ.Κ. 41222. Εμπρόθεσμη θεωρείται η αίτηση βάσει της ημερομηνίας που αναγράφεται στο φάκελο από τη σφραγίδα του Ταχυδρομείου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου