ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θαλασσοδέρνονται εν πλω για τα εξεταστικά 30 εκπαιδευτικοί επιτηρητές στις Σποράδες

θαλασσοδέρνονται-εν-πλω-για-τα-εξετασ-847948

Με ιστιοφόρα και πλοία της γραμμής πάνε και έρχονται καθημερινά από το ένα νησί στο άλλο

Το δικό τους Γολγοθά παράλληλα με αυτόν των υποψηφίων που λαμβάνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, ανεβαίνουν από χθες 30 εκπαιδευτικοί των Βορείων Σποράδων, που έχουν οριστεί ως επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα της Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων, οι εκπαιδευτικοί πηγαινοέρχονται από νησί σε νησί διανύοντας εκατοντάδες ναυτικά μίλια, προκειμένου να δώσουν το παρών στα εξεταστικά κέντρα της νησιωτικής Μαγνησίας.

Για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων οι εκπαιδευτικοί που ορίστηκαν επιτηρητές στα νησιά των Βορείων Σποράδων, δεν επιτηρούν τη διαδικασία στο «δικό τους» νησί. Καθημερινά πηγαινοέρχονται σε άλλο νησί, διανύοντας ολόκληρα ναυτικά μίλια.

Συνολικά 30 εκπαιδευτικοί… τρώνε από χθες τη θάλασσα με το κουτάλι εν πλω για τα εξεταστικά κέντρα. Πρόκειται για 9 εκπαιδευτικούς που κάνουν καθημερινά το δρομολόγιο Σκιάθο – Σκόπελο – Σκιάθο, άλλους 9 που κάνουν το δρομολόγιο Σκόπελο – Σκιάθο – Σκόπελο, 7 που μετακινούνται καθημερινά από Σκόπελο προς Αλόννησο και επιστροφή στη Σκόπελο και 5 που ταξιδεύουν από Αλόννησο προς Σκόπελο και πίσω στην Αλόννησο. Οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από τις 6 το πρωί προκειμένου να είναι εγκαίρως στις θέσεις τους. Κάποιοι «τυχεροί» παίρνουν το πλοίο της γραμμής καθώς εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια. Ωστόσο υπάρχουν καθηγητές της Σκοπέλου που αναγκάζονται να ταξιδέψουν με ιστιοφόρο που έχει ναυλωθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να τους μεταφέρει στην Αλόννησο και να τους επιστρέφει πίσω. Αυτό γίνεται όταν ο καιρός είναι έως 5 μποφόρ. Η επιτροπή εξετάσεων της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα λιμεναρχεία για τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου σε περίπτωση που χρειαστεί -πάνω από 5 μποφόρ- τη μετακίνηση των εκπαιδευτικών να αναλάβουν ειδικά σκάφη του λιμεναρχείου. Υπάρχει βεβαίως και τρίτη εναλλακτική, εάν οι καιρικές συνθήκες είναι άγριες, προβλέπεται διανυκτέρευση των επιτηρητών στο νησί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου