ΤΟΠΙΚΑ

Απαντήσεις για την ΕΡΓΗΛ από τους «πρωταγωνιστές» ζητά ο Δήμος Βόλου

απαντήσεις-για-την-εργηλ-από-τους-πρω-847843

«Εχασαν την ψυχραιμία τους», αναφέρει για Επιλογή Ευθύνης και Δημ. Κουτσιφέλη – Συνεδρίαση του 2014 «θυμάται» η Επιλογή Ευθύνης – Δήλωση Ηλία Ξηρακιά

Απαντήσεις από τους «πρωταγωνιστικές του σκανδάλου της ΕΡΓΗΛ» και πλέον «αλληλοκατηγορούμενους και δημοσίως», ζητά η δημοτική αρχή Βόλου, επαναλαμβάνοντας ότι η «σκληρή και χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς δικαστική μάχη» υπέρ των συμφερόντων της πόλης συνεχίζεται από την πλευρά της.

Στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου το θέμα της ΕΡΓΗΛ άνοιξε στην ενημέρωση Δημάρχου, με αφορμή ανακοινώσεις της Επιλογής Ευθύνης για την υπόθεση, αλλά και τα ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης «καρφώνοντας» την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, η δημοτική αρχή μιλά για δημόσιες αλληλοκατηγορίες των πρωταγωνιστών του σκανδάλου και αντιστρέφει το αίτημα περί «ερωτημάτων που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του δήμου Βόλου, αναφέρεται ότι το «απόστημα έσπασε»:

“Έχασαν την ψυχραιμία τους οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της ΕΡΓΗΛ και αλληλοκατηγορούμενοι, πλέον και δημοσίως, δίνουν την ευκαιρία και στον πιο εύπιστο και καλοπροαίρετο πολίτη του Βόλου να συνειδητοποιήσει τι τεκταίνονταν σε βάρος του και σε βάρος της πόλης μας, συνολικά, όλα αυτά τα χρόνια.

Για εμάς, ως Δημοτική Αρχή, όλα αυτά που περιλαμβάνονται υπό τη μορφή καταγγελιών και κατηγοριών στις ανακοινώσεις του μεγαλοσυνδικαλιστή και μεγαλοστελέχους της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Κουτσιφέλη και της διαδόχου του Παν. Σκοτινιώτη, Νατάσσας Οικονόμου, δεν αποτελούν έκπληξη. Όπως και πολλά άλλα, που θα αποκαλυφθούν σε εύθετο χρόνο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα συμφέροντα της επιχείρησης, δηλαδή της ίδιας πόλης, υπέρ των οποίων δίνουμε μια σκληρή και χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς δικαστική μάχη.

Ολοι αυτοί, ωστόσο, που για διάφορους λόγους ο καθένας, απεμπόλησαν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών του Βόλου και σήμερα, υπό το κράτος μια έκδηλης ανησυχίας, προσπαθούν να μετακυλίσουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, θα πρέπει να ξέρουν ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Υπαρκτά θέματα που θέτει πχ ο Δημ. Κουτσιφέλης στον Π. Σκοτινιώτη και τους ανθρώπους του, για «εκπρόθεσμη κατάθεση προτάσεων στον Άρειο Πάγο, ώστε να χαθεί η υπόθεση», για «συμφωνίες με την ΕΡΓΗΛ, ώστε να ματαιώνονται εκδικάσεις προσφυγών» και για «μη υποβολή αντίκρουσης στο Εφετείο Λάρισας, κατά της ΕΡΓΗΛ, στην υπόθεση που χάσαμε» ή καταγγελίες της Νατάσσας Οικονόμου, όπως «Αν λοιπόν στον κ. Κουτσιφέλη έχει μείνει λίγο φιλότιμο, ας μιλήσει επιτέλους μια φορά για τις δικές του ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, ως διευθυντής, τότε, των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ….» δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα, ούτε πολιτικά, ούτε ηθικά, ούτε νομικά.

Η κ. Οικονόμου που, ως μη όφειλε, σε κάθε ευκαιρία εκφράζεται χυδαία και προσβλητικά σε βάρος της δημοτικής Αρχής, έχει μια λαμπρή ευκαιρία τώρα να αποδείξει την ειλικρίνεια και την καθαρότητα των προθέσεών της, απαντώντας τόσο στα θέματα που θέτει ο Δ. Κουτσιφέλης, όσο και απαντώντας, κυρίως, στο ερώτημα που προκύπτει ευθέως από την καταγγελία της: Αφού ο Κουτσιφέλης έχει «ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις, ως διευθυντής…» γιατί δεν παραπέμφθηκε ποτέ στο Πειθαρχικό από τη διοίκηση Σκοτινιώτη; Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες του Βόλου πρέπει να γνωρίζουν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα πράξει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους, παρά την υπονόμευση που με διάφορους τρόπους δέχεται από τα απομεινάρια του συστήματος της διαπλοκής, που πλέον όλοι βλέπουν.

Κανένας συμβιβασμός με την ΕΡΓΗΛ και με αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί της σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, δικαστικός αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση και απόδοση ευθυνών σε όσους τις έχουν. Γιατί πλέον όλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν, έστω κι αν παλεύουν απεγνωσμένα να τις μεταθέσουν αλλού. Το απόστημα έσπασε…

ΥΓ. Αλήθεια τα δημοσιογραφικά σκουπίδια της πόλης και τα υπόλοιπα εργαλεία της διαπλοκής δεν άκουσαν κάτι για τις καταγγελίες μεταξύ των πρώην συνεργατών; Και γιατί σιωπούν;

ΥΓ1. Αν δεν ήταν η σημερινή Δημοτική Αρχή τόσο αυτή η υπόθεση, όσο και άλλες, πόσο εύκολα θα είχαν «κουκουλωθεί», με μοναδικούς χαμένους τους πολίτες;”

Ανάγκη για συμπαγές μέτωπο»

Να δώσει στη δημοσιότητα όλη την υπηρεσιακή αλληλογραφία του Π. Σκοτινιώτη με τον πρώην γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Δ. Οικονομίδη, μετά τις 13 Αυγούστου 2014, για να αποκαλυφθεί το «μέγεθος της πολιτικής αλητείας και η γκεμπελίστικη τακτική του Θ. Θεοδώρου», καλεί με ανακοίνωσή της (ολόκληρη δημοσιεύεται στη σελίδα 27) η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» τον ασκούντα καθήκοντα δημάρχου, μετά τις προχθεσινές δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Καταγγέλλει ότι ο Α. Μπέος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 17 Σεπτεμβρίου 2014, αλλά και σε άλλες δημόσιες δηλώσεις του, είχε κάνει ευθέως λόγο για διαπραγμάτευση με την ΕΡΓΗΛ και συμβιβασμό, με καταβολή μεγάλου μέρους του επιδικασθέντος χρηματικού ποσού. Η παράταξη εκφράζει την ευχή να είναι ειλικρινής η αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής στο μείζον αυτό θέμα και η διαβεβαίωσή της ότι δεν θα προχωρήσει σε συμβιβασμό με την ΕΡΓΗΛ, αν και εκφράζει προβληματισμό για τις επανειλημμένες δηλώσεις του κ. Μουλά, που επιμένει να θεωρεί προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα υπέρ της ΕΡΓΗΛ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαμάχη της ΔΕΥΑΜΒ με την αντίδικο εταιρεία. Η παράταξη, επίσης, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη για συμπαγές μέτωπο υπεράσπισης της ΔΕΥΑΜΒ.

«Και κερατάδες και δαρμένοι»

Μέρος στον πόλεμο για την ΕΡΓΗΛ που εξελίσσεται μέσω ανακοινώσεων πήρε και ο πρώην Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής του έργου της ΕΡΓΗΛ, Ηλίας Ξηρακιάς.

«Και κερατάδες και δαρμένοι;», τιτλοφορεί την ανακοίνωσή του που έχει ως εξής:

«Μια φορά κι έναν καιρό (2004-2008) ένας εργολάβος ανέλαβε, μετά από διαγωνισμό, την κατασκευή ενός έργου της ΔΕΥΑΜΒ.

Η συνολική αξία του έργου που κατασκευάστηκε, όπως απέδειξε η Επιτροπή Παραλαβής αλλά και η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, είναι 4,2 εκατ. ευρώ.

Ο «έξυπνος» όμως εργολάβος «κατάφερε»:

1) Να εισπράξει από το ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ 9 εκατ. ευρώ.

2) Να διεκδικεί με τα δικαστήρια επιπλέον «αποζημιώσεις» 4 εκατ.ευρώ πλέον εργολαβικού οφέλους κλπ. για ανύπαρκτες εργασίες.

Οι άμοιροι ευθυνών δημότες Βόλου, αποκλειστικοί «μέτοχοι» της ΔΕΥΑΜΒ, αναρωτιούνται αν θα βρεθεί τουλάχιστον κάποιος να ζητήσει συγνώμη για τον κίνδυνο αυτής της πρωτοφανούς λεηλασίας της Δημοτικής Επιχείρησης;

Μήπως πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη εμείς που τολμήσαμε να αποκαλύψουμε το απίθανο αυτό σκάνδαλο κι έχουμε ήδη «στην πλάτη» μας αγωγή για 300.000 ευρώ;»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου