ΤΟΠΙΚΑ

Μετέτρεψαν σε μπαζότοπο οικόπεδο δίπλα σε ρέμα στην Αργαλαστή

μετέτρεψαν-σε-μπαζότοπο-οικόπεδο-δίπ-847542

Σε μπαζότοπο μετέτρεψαν επιτήδειοι δημοτικό οικόπεδο στην Αργαλαστή το οποίο μάλιστα βρίσκεται δίπλα σε ρέμα. Η δράση του επιτήδειου δεν πέρασε απαρατήρητη από κατοίκους που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό παράνομης εναπόθεσης μπαζών στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή και του πρώτου προστίμου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αργαλαστή. Ενας 60χρονος ξεφόρτωνε με φορτηγό πέτρες και χώματα στο δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα από ρέμα. Κάτοικοι κατήγγειλαν το περιστατικό και αστυνομικός προχώρησε στη σύλληψη του δράστη σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία περί «ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος».

Κατά την προανάκριση ο 60χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν έδρασε αυτοβούλως. Το σημείο για την εναπόθεση των μπαζών υποστήριξε ότι του υπέδειξε 45χρονος ντόπιος ο οποίος και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο περιστατικό ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών σε περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου. «Τον τελευταίο ενάμιση μήνα είχαμε άλλα δύο περιστατικά. Ενα στη γέφυρα στις Μηλιές ο δράστης του οποίου δεν έχει εντοπιστεί και ένα στον δρόμο προς τον ΧΥΤΑ Αργαλαστής. Για τη δεύτερη περίπτωση γνωρίζουμε τα στοιχεία του δράστη και στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα προχωρήσουμε στη βεβαίωση προστίμου σε βάρος του», ανέφερε ο δήμαρχος, Μιχάλης Μιτζικός.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αγανακτισμένος για την εύκολη λύση εναπόθεσης μπαζών που επιλέγουν επαγγελματίες. «Είναι απαράδεκτο ασυνείδητοι πολίτες να εναποθέτουν μπάζα όπου βρίσκουν. Αυτή η απαράδεκτη τακτική πρέπει να λάβει τέλος. Είναι πληγή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.

Ο κ. Μιτζικός κάλεσε τους πολίτες να έρχονται σε συνεννόηση με τον δήμο πριν προχωρήσουν στην απόρριψη μπάζων προκειμένου άμεσα να μαζεύονται από δημοτικά συνεργεία. Οπως είπε έως τέλος Οκτωβρίου, ο Δήμος θα έχει εξοπλιστεί με νέο φορτηγό που θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ μελετάται η διεκδίκηση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για τη δημιουργία σε συνεργασία με τον ΣΥΔΙΣΑ (Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) σημείων στον δήμο για την εναπόθεση αδρανών υλικών τα οποία στη συνέχεια θα περισυλλέγονται από δημοτικά συνεργεία. «Μέχρι τότε οι δημότες θα πρέπει να έρχονται σε συνεννόηση με τον δήμο και να μην προβαίνουν σε ενέργειες εις βάρος του περιβάλλοντος», κατέληξε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου