ΤΟΠΙΚΑ

Στην κύρια ανάκριση η διπλή ληστεία τον Μάιο στον Βόλο

στην-κύρια-ανάκριση-η-διπλή-ληστεία-το-846614

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε δίωξη και διαβίβασε τη δικογραφία στον ανακριτή

Ποινική δίωξη κατά άγνωστου δράστη για ληστεία κατά συρροή με απειλή μαχαιριού άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για τη διπλή ληστεία, που σημειώθηκε στις 8 του περασμένου Μαΐου στον Βόλο.

Οι αστυνομικές έρευνες απέβησαν άκαρπες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος επιτέθηκε σε 29χρονο ντελιβερά και σε 36χρονο υπάλληλο βενζινάδικου με απειλή μαχαιριού και άρπαξε τα ποσά των 150 και 350 ευρώ αντίστοιχα.

Δυστυχώς, οι αστυνομικοί δεν είχαν επαρκή στοιχεία στα χέρια τους για να εντοπίσουν τον ληστή, ο οποίος την ώρα της δράσης του φορούσε κράνος και έκρυβε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Επιπλέον, ο ληστής εξαφανίστηκε από τους τόπους δράσης γρήγορα, καθώς κινούταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα, ενώ λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν έγινε αντιληπτός από διερχόμενους πολίτες ή οδηγούς.

Ολο αυτό το διάστημα η Αστυνομία διενεργούσε έρευνες κινούμενη ωστόσο στο σκοτάδι καθώς δεν είχε στα χέρια της χειροπιαστό στοιχείο.

Διαβίβασε έτσι την υπόθεση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή με τη χρήση αιχμηρού αντικείμενου.

Η δικογραφία της υπόθεση διαβιβάστηκε στον ανακριτή Βόλου, ο οποίος θα διενεργήσει την κύρια ανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι η ληστεία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Μαΐου. Χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού ο ληστής κατάφερε να διαπράξει διαδοχικά δύο ληστείες σε γρήγορο χρονικό διάστημα και να εξαφανιστεί.

Αρχικώς επιτέθηκε σε διανομέα την ώρα που εκείνος εξερχόταν από πολυκατοικία μετά την παράδοση παραγγελίας και στη συνέχεια σε υπάλληλο βενζινάδικου τον οποίο «χτύπησε» επίσης σε ανύποπτη χρονική στιγμή.

Η Αστυνομία είχε ενημερωθεί άμεσα για τις ληστείες, αλλά δυστυχώς κινούταν προς σκόρπιες κατευθύνσεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου