ΤΟΠΙΚΑ

Εψαχναν να βρουν λίρες και αρχαία

εψαχναν-να-βρουν-λίρες-και-αρχαία-846243

Ο Αγιος Νικόλαος Μηλίνας στόχος αρχαιοκάπηλων

Εσκαβαν στο προαύλιο από το εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου Μηλίνας να βρουν λίρες και αρχαία αντικείμενα μεταμεσονύχτιες ώρες. Το περιστατικό αφορά σε τρεις Βολιώτες ηλικίας 57,64 και 48 ετών, οι οποίοι θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών που τους συνέλαβαν κατάσχεσαν τα εργαλεία που είχαν και συγκεκριμένα φτυάρια, μία αξίνα, έναν ανιχνευτή μετάλλων, λοστούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες το τελευταίο χρονικό διάστημα επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα το εξωκκλήσι προκαλώντας στους ντόπιους διάχυτο προβληματισμό.

Δεν ήταν άνθρωποι της Εκκλησίας αναφέρθηκε, ενώ το εξωκκλήσι βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από τα τελευταία σπίτια της Μηλίνας, με αποτέλεσμα κάτοικοι και Εκκλησία να επιτηρούν την περιοχή.

Ο εφημέριος της Κοιμήσεως Παναγιάς πατήρ Στυλιανός είπε ότι αν γίνονταν κλοπή, οι ζημιές και μόνο στην παραβίαση της πόρτας είναι μεγάλες καθώς είναι χειροποίητη φτιαγμένη από τα χέρια των κατοίκων τα ου οικισμού Κυδωνιές το 1860.

Τελικά οι φόβοι για κλοπή δεν επιβεβαιώθηκαν. Τα σχέδια των περίεργων ξένων ήταν άλλα. Οι κάτοικοι τους είδαν να σκάβουν με εργαλεία στο προαύλιο χώρο και αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών έσπευσαν άμεσα στον τόπο και συνέλαβαν τους δράστες στις 12.30 το βράδυ.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, «συνελήφθησαν χθες (19-05- 2016) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 57, 64 και 48 ετών, διότι κατελήφθησαν σε προαύλιο χώρο Ιερού Ναού να διενεργούν ανασκαφές, με σκοπό την ανεύρεση αρχαίων αντικειμένων, στερούμενοι σχετικής άδειας από αρμόδια Αρχή. Από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν εργαλεία ανασκαφής, ένας ανιχνευτής μετάλλου και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο». Να επισημανθεί ότι εναντίον των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί αρχαιοτήτων. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να γίνει το δικαστήριο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου