ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Μάιο του 1936 στο Βόλο

ολοκληρώθηκαν-οι-εκδηλώσεις-για-τον-μ-845950

Εγιναν με πρωτοβουλία της Τ.Ε. ΚΚΕ Βόλου

Με την εκδήλωση της Πέμπτης 19 Μάη, ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ με τίτλο: «80 χρόνια από τις ηρωικές απεργίες του Μάη και Ιούνη του 1936 στο Βόλο. Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες του εργατικού κινήματος».

Προηγήθηκε ο ιστορικός περίπατος στα χνάρια της μεγάλης απεργίας της 2ας Ιουνίου και η τριήμερη έκθεση φωτογραφίας στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, την οποία επισκέφτηκε πλήθος εργαζομένων και νεολαίας. Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο της Τ.Ο. Βόλου που αναφέρεται στη γέννηση και ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στην πόλη, τα γεγονότα του διμήνου Μαΐου και Ιουνίου του 1936 και την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ.

Επίσης έγινε ομιλία από τον γραμματέα της Τ.Ε. Βόλου, Βασίλη Μεταξά ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να γίνει κατανοητό στην εργατική τάξη ότι οι κινητοποιήσεις, που μπορεί να μην φέρνουν αποτέλεσμα στη κατάργηση ενός αντιλαϊκού νόμου, ή στην ψήφιση κάποιας φιλολαϊκής ρύθμισης, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, πρέπει να έχουν αποτέλεσμα στο να δυναμώνουν το κίνημα, να φτιάχνουν κίνημα τέτοιο που θα μπορεί να επιβάλλει τη θέλησή του.

«Προϋπόθεση για αυτή την τιτάνια προσπάθεια είναι η μαζικότητα και ο στοχευμένος αντικαπιταλιστικός – αντιμονοπωλιακός προσανατολισμός των εργατικών συνδικάτων αλλά και άλλων μορφών λαϊκής οργάνωσης, όπως οι λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά. Οργάνωση όλων των τμημάτων της εργατικής τάξης. Οχι μόνο των εργαζόμενων αλλά και των ανέργων, των γυναικών, των νέων, σε δυνατή κλαδική οργάνωση με γερά πόδια πρώτα απ’ όλα μέσα στους χώρους δουλειάς αλλά και τις συνοικίες.

Μαζική ενεργή εργατική – λαϊκή συμμετοχή στο κίνημα με ανοιχτή, συλλογική δράση στη συζήτηση, την απόφαση, την υλοποίηση. Ενδιαφέρον και δράση του κινήματος για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την εργατική λαϊκή οικογένεια πέρα από το μεροκάματο, όπως η Υγεία, η Παιδεία, ο πολιτισμός, η άθληση, ο ελεύθερος χρόνος και οι απαραίτητες υποδομές για τη δημιουργική αξιοποίησή του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου