ΤΟΠΙΚΑ

Επεσαν οι τόνοι για τον απολογισμό στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

επεσαν-οι-τόνοι-για-τον-απολογισμό-στο-845780

Διευκρινιστική δήλωση προέδρου, αποκαταστάθηκε η αλήθεια απαντούν έξι δικηγόροι

Με νέα διευκρινιστική δήλωσή του προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης, επανέρχεται στο θέμα του απολογισμού οικονομικού έτους 2015 που παρουσίασε απόκλιση κατά 70.000 ευρώ και διευκρινίζει ότι τα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου δεν παραποιήθηκαν και υπογράφηκαν από τον ίδιο ως έχουν δηλαδή ο απολογισμός καταψηφίστηκε με ψήφους 6 προς 5.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τους δικηγόρους – μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου που είχαν αντιδράσει απέναντι στις δηλώσεις του προέδρου περί «συνδικαλιστικής αλητείας» όσον αφορά στη διαρροή του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, το οποίο δεν αναγνώριζε και υπογραμμίζουν ότι «αποκαταστάθηκε η αλήθεια».

Η δήλωση Γαϊτάνη

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Δ.Σ.Β. δηλώνει: «Σχετικά με προηγηθείσες δηλώσεις επί του θέματος των πρακτικών του Δ.Σ. της 4-4-2016 και προς αποφυγή συντήρησης κλίματος εσωστρέφειας σε στιγμές κρίσιμες για το μέλλον των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου, διευκρινίζεται ότι τα συνταχθέντα πρακτικά του Δ.Σ. της 4-4-2016 δεν έχουν παραποιηθεί και για τον λόγο αυτό υπογράφτηκαν από εμένα και τον Γραμματέα, που τα συνέταξε. Επομένως ισχύουν ως έχουν, δηλαδή καταψηφίστηκε ο απολογισμός από τους παριστάμενους συμβούλους με ψήφους 6 προς 5».

Η απάντηση των «έξι»

«Με τη σημερινή δήλωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου αποκαταστάθηκε η αλήθεια και η τρωθείσα, συνεπεία προηγούμενων δηλώσεων του ιδίου του προέδρου, τιμή και αξιοπιστία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και των μελών του, αναφέρουν οι Ερασμία Καλαφάτη, μέλος Δ.Σ.Β., Ελευθέριος Σολιδάκης, Χρύσα Κλεφτάκη, Μαρία Ξυφώλη, Σωκράτης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Κατσακιώρης». Οι ίδιοι προσθέτουν: «Η ιστορία και η παρουσία του Δ.Σ.Β. στην κοινωνία του Βόλου επιβάλλουν να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, για το δικηγορικό σώμα, και ευχόμαστε στο μέλλον να μη λάβουν χώρα ανάλογα περιστατικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου