ΤΟΠΙΚΑ

Συλλαλητήρια σωματείων στον Βόλο στις 7 και 13 Οκτωβρίου

συλλαλητήρια-σωματείων-στον-βόλο-στι-845177

Στα δικαστήρια Βόλου το πρώτο για τη Χρυσή Αυγή, στην πλατεία Ελευθερίας το δεύτερο για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην πανδημία

Σε δύο συλλαλητήρια στις 7 και 13 Οκτωβρίου καλούν τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Το πρώτο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, στις 10:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, για να «βροντοφωνάξουμε τη δική μας απόφαση, ότι οι φασίστες της Χρυσής Αυγής να σαπίσουν στη φυλακή και να ξαναμπούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί δηλαδή που πραγματικά ανήκουν», όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Το δεύτερο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του». «Τα όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες η εργατική και λαϊκή οικογένεια είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση, το κράτος δεν θέλουν και δεν μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης. Δεν θέλει και δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του συστήματος εκπαίδευσης και των παιδιών μας, που δικαιολογημένα είναι το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις», επισημαίνουν επίσης οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου