ΤΟΠΙΚΑ

Απώλειες της τάξεως του 15% για τους εργολήπτες δημόσιων έργων

απώλειες-της-τάξεως-του-15-για-τους-εργο-84502

Το ύψος της ζημίας από τη νόσο CΟVID-19, η ενίσχυση του κλάδου για να μην έχει απώλεια θέσεων εργασίας και η ένταξη εργοληπτικών εταιρειών σε επενδυτικά προγράμματα είναι να κύρια θέματα που απασχολούν τους Διπλωματούχους Μηχανικούς Εργολήπτες Δημόσιων Εργων, που κατέρχονται σε εκλογές στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Η πανδημία προκάλεσε στον κλάδο ζημία τουλάχιστον 15% στον τζίρο και η αγωνία όλων είναι να καλύψουν τις απώλειες.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας της Πανελλήνιας Ενωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), κ. Αλέξανδρος Καμπύλης, λέει ότι είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπισθούν οι απώλειες και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας ανθρώπων και εργοληπτών δημοσίων έργων.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε ένταξη εργοληπτικών εταιρειών σε επενδυτικά προγράμματα ώστε να υπάρχει ανάπτυξη καθώς ο τουρισμός δεν θα είναι δραστήριος φέτος», τονίζει.

Ο κ. Καμπύλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος στις εκλογές. Λέει ότι ο κλάδος δέχτηκε απώλειες στο διάστημα της καραντίνας και θα συνεχίσει να έχει απώλειες και το επόμενο διάστημα.

«Οι προμήθειες δεν γίνονται σωστά και δεν έρχονται οι εισαγωγές πρώτων υλών. Εργαζόμαστε αλλά στην ουσία υπολειτουργούμε», τονίζει.

Το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας περιλαμβάνει ακόμη στο διεκδικητικό του πλαίσιο την αντιμετώπιση του φαινομένου μεγάλων εκπτώσεων στα έργα που οδηγεί τις εταιρείες στην καταστροφή, ενώ πολλά έργα παρουσιάζουν προβλήματα.

Το Περιφερειακό Τμήμα Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή του την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Θέματα της ημερήσιας διάταξής τους θα είναι ο απολογισμός των πεπραγμένων για το 2019, ο οικονομικός απολογισμός του περασμένου έτους, προτάσεις της Τοπικής Επιτροπής και η διεξαγωγή εκλογών.

Για την απαρτία της Γενικής Συνέλευσης απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός τρίτου (1/3) των φυσικών προσώπων μελών της Ενωσης που διαμένουν στην περιοχή του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας και έχουν δικαίωμα ψήφου.

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Τοπικής Επιτροπής, Εξελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπου για την Αντιπροσωπεία της Ενωσης θα αρχίσουν με την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής από τη Γενική Συνέλευση, η οποία θα διενεργήσει μόνο τις εκλογές για την ανάδειξη της Τοπικής Επιτροπής, της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Τμήματος και του εκπροσώπου για την Αντιπροσωπεία της Ενωσης.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή στα όργανα του Περιφερειακού Τμήματος μπορεί να γίνει με δήλωση προς το Περιφερειακό Τμήμα της Ενωσης, το αργότερο οκτώ ημέρες πριν την ημέρα που έχει ορισθεί να συνέλθει η Γενική Συνέλευση, δηλαδή το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 14 Μαΐου 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου