ΤΟΠΙΚΑ

Θλίψη στον Βόλο για τον Λάζαρο Γαϊτάνη

θλίψη-στον-βόλο-για-τον-λάζαρο-γαϊτάνη-844909

Θλίψη στην τοπική κοινωνία και στον δικηγορικό κόσμο του Βόλου προκαλεί η απώλεια του γνωστού συνταξιούχου δικηγόρου Λάζαρου Γαιτάνη σε ηλικία 64 ετών, ο οποίος έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή νικημένος από την επάρατο νόσο.

Ο εκλιπών έδινε γενναία μάχη με την επάρατο τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν.

Ο Λάζαρος Γαιτάνης ήταν μάχιμος δικηγόρος και διετέλεσε αρχικά αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και αργότερα πρόεδρος την περίοδο 2014 – 2017.

Τον Ιούλιο του 2017 διαγνώστηκε με την επάρατο και έδινε γενναία μάχη.

Λόγω της ασθένειας συνταξιοδοτήθηκε πριν από δύο χρόνια και συνέχισε τη μάχη ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας.

Παράλληλα, είχε έντονη συγγραφική δραστηριότητα με ποιητικές συλλογές σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και τη Μαγνήτων Κιβωτός της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Πάντα «παρών» στους κοινωνικούς αγώνες, ήταν ο πρώτος γραμματέας της Νεολαίας Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και αργότερα μέλος της Νομαρχιακής του κόμματος, ενώ τα τελευταία χρόνια εντάχθηκε πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ηταν παντρεμένος με την παραγωγό της ΕΡΑ Βόλου Βίκυ Καποτά.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στις 13.30 από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου