ΤΟΠΙΚΑ

Σαφάρι… επισκεπτών για κάρτες στάθμευσης

σαφάρι-επισκεπτών-για-κάρτες-στάθμε-844595

Μολονότι υπάρχει επάρκεια δεν πωλούνται από όλα τα περίπτερα

Παρασκευή απόγευμα… Αγανακτισμένος επισκέπτης της πόλης, που ήρθε για να δει το παιδί του που είναι φοιτητής, επιδόθηκε σε διπλό… σαφάρι στο κέντρο της πόλης. Ενα για να βρει θέση στάθμευσης για το αυτοκίνητό του και ένα για να βρει σημείο πώλησης κάρτας στάθμευσης. Σε δύο κεντρικά περίπτερα πήγε, αλλά κάρτα δεν βρήκε…

Με απόγνωση απευθύνθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αναζητώντας… μάρτυρες στην περιπέτειά του, σε περίπτωση που η δημοτική αστυνομία του επέβαλλε πρόστιμο για στάθμευση σε ελεγχόμενο χώρο χωρίς να έχει πληρώσει το αντίτιμο που προβλέπεται. Η κατάργηση των παρκόμετρων και η υιοθέτηση κάρτας στάθμευσης για τα σημεία όπου ισχύει το ελεγχόμενο σύστημα στάθμευσης, μοιάζει… Γολγοθάς, ιδίως για επισκέπτες της πόλης που δεν γνωρίζουν τα κατατόπια.Κι αυτό γιατί οι κάρτες ξυστό, διανέμονται από τα περίπτερα, όχι όμως από το σύνολο των περιπτέρων. Οι οδηγοί δεν καλούνται μόνο να βρουν θέση στάθμευσης στο κέντρο -πολύ δύσκολο σε ώρες αιχμής- αλλά και να βρουν τις κάρτες ξυστό, στα σωστά σημεία πώλησης.Από την υπηρεσία προσόδων του Δήμου Βόλου, αναφέρθηκε ότι τόσο την Παρασκευή όσο και χθες, υπήρχε κινητικότητα από περιπτερούχους για να προμηθευτούν κάρτες στάθμευσης.«Δεν υπάρχει έλλειψη σε κάρτες», σημείωσε κατηγορηματικά υπάλληλος, αποδίδοντας τη δυσκολία εύρεσής τους, στο γεγονός ότι δεν πωλούνται από το σύνολο των περιπτέρων. «Δεν είναι υποχρεωτικό τα περίπτερα να διαθέτουν κάρτες. Υπάρχουν ορισμένα, που δεν αγοράζουν και άρα δεν έχουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες», ανέφερε υπάλληλος.

Κάρτες ξυστό, που τοποθετούνται στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων και κάθε μία -έως δύο το ανώτερο- εξασφαλίζει μία ώρα στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο, οι πολίτες μπορούν σίγουρα να προμηθεύονται από τα σημεία στις οδούς: Ιωλκού – Γαλλίας, Ιωλκού 69, Αλεξάνδρας- Τοπάλη, Σπυρίδη 96, Ιάσονος – Μπόρελ, 28ης Οκτωβρίου 60, Δημητριάδος – Ροζού, Δημητριάδος 91, Δημητριάδος – Κοραή, Κουταρέλια – Ιάσονος, πάρκινγκ Ξενοφώντος, Κοραή 65, Αλεξάνδρας- Π. Μελά, Αντωνοπούλου- Γαζή, Γ. Καρτάλη 74, Αγ. Νικολάου – Αλεξάνδρας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου