ΤΟΠΙΚΑ

Είπαν το τελευταίο αντίο στον Λάζαρο Γαϊτάνη

είπαν-το-τελευταίο-αντίο-στον-λάζαρο-γ-843899

Ανείπωτη οδύνη στην εξόδιο ακολουθία για τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Σε κλίμα απέραντης θλίψης τελέστηκε χθες η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και αντιπροέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Λάζαρου Γαϊτάνη από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Στον επικήδειο λόγο του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος έκανε λόγο για μία πολυδιάστατη προσωπικότητα και ταυτόχρονα «για έναν άνθρωπο με τον οποίο συνδέεσαι συναισθηματικά μέσω κοινών διαδρομών ζωής, εμπειριών και δράσεων».

«Ενας τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Λάζαρος, που ανυπόκριτα θλιμμένοι και πηγαία συγκινημένοι αποχαιρετούμε στο «ταξίδι» του στην αιωνιότητα και το πέρασμά του στη συλλογική μνήμη.

Αποχαιρετάμε τον δημοφιλή δικηγόρο και συνδικαλιστή που επί είκοσι σχεδόν χρόνια υπηρέτησε τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου από κορυφαίες θέσεις ευθύνης, με αποκορύφωμα τη θητεία του ως πρόεδρος κατά την περίοδο 2014-2017, σε μία ιδιαίτερη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, με βαριά αναπόφευκτη σκιά στην καθημερινότητα, αλλά και τις διεκδικήσεις του δικηγορικού σώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εκλιπών έδινε γενναία μάχη τα τρία τελευταία χρόνια, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και προχθές το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν.

Λόγω της ασθένειας συνταξιοδοτήθηκε πριν από δύο χρόνια και συνέχισε τη μάχη ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας.

Πάλεψε γενναία με την επάρατο και παρά την ασθένεια, που τον ταλαιπωρούσε, ωστόσο είχε ενεργό συμμετοχή στα τεκταινόμενα στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις δραστηριότητες και διεκδικήσεις του δικηγορικού κόσμου του Βόλου.

Με αφορμή τον τραγικό άγγελμα του θανάτου του η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» εξέδωσε χθες συλλυπητήρια ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι Λάζαρος Γαϊτάνης ήταν ένας άνθρωπος ευγενής, ένας άριστος επιστήμονες, ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, ένας αγωνιστής της ζωής.

«Ανήσυχος και ενεργός πολίτης, δεν σιώπησε για όσα παρακμιακά βιώνει η πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Προτίμησε να μην μείνει ουδέτερος και ατσαλάκωτος, αλλά να υπερασπιστεί πάνω απ’ όλα τους θεσμούς.

Αγαπούσε τις τέχνες και τα γράμματα και οι ευαισθησίες αυτές οδήγησαν στη συγγραφή και έκδοση 2 ποιητικών συλλογών.

Κι αν όλα αυτά φαίνονται τυπικά, ο τρόπος που αντιμετώπισε τον καρκίνο με τόση αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής δεν είναι. Υπήρξε δραστήριο μέλος του συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, αποτέλεσε παράδειγμα και έδωσε δύναμη σε πολύ κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, το οποίο παρέστη σύσσωμο στην κηδεία και εξέφρασε βαθύτατη οδύνη. Τέλος, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου