ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένη προσέλευση στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου

μειωμένη-προσέλευση-στο-κοινωνικό-φρ-843855

Ο φόβος της πανδημίας έχει ως αποτέλεσμα μικρότερη προσέλευση εθελοντών εκπαιδευτικών

Η απειλή του COVID-19 αποτέλεσε αποτρεπτικό παράγοντα για εκπαιδευτικούς προκειμένου να προσφέρουν σε εθελοντικό επίπεδο τις υπηρεσίες τους σε μαθητές που θα δώσουν τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν τα δίδακτρα που απαιτούνται και καταφεύγουν στη λύση που προσφέρει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο που φέτος διανύει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας του, κατάφερε φέτος να απορροφήσει λιγοστό αριθμό μαθητών παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από υποψηφίους που προετοιμάζονται για τη μάχη των πανελλαδικών.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό της δομής, Γιώργο Μέρκατα φέτος ο αριθμός των μαθητών που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν μαθήματα στην ομάδα προσανατολισμού που έχουν επιλέξει είναι μειωμένος. Μόλις 65 μαθητές μπόρεσαν να απορροφηθούν σε τμήματα και οι λιγοστές κενές θέσεις που υπάρχουν είναι μόνο για μαθήματα της α’ λυκείου.

Άλλες χρονιές οι μαθητές που έκαναν δωρεάν μαθήματα με βάση τα οικογενειακά εισοδήματα ήταν πολύ μεγαλύτερος. «Δυστυχώς φέτος έχουμε μείωση του αριθμού των εθελοντών εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να στελεχώσουμε όσα τμήματα θα θέλαμε για την κάλυψη των αναγκών όλων των παιδιών που έχουν ανάγκη να έχουν ίση ευκαιρία στις πανελλαδικές εξετάσεις», σημείωσε ο κ. Μέρκατας.

Μόλις 30 εκπαιδευτικοί θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση έναντι 40 και 45 άλλων ετών. «Ο φόβος για τον κορονοϊό απέτρεψε αρκετούς εθελοντές από το να προσφέρουν εθελοντικά μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο», τόνισε ο κ. Μέρκατας.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο το 99% των μαθημάτων γίνεται δια ζώσης καθώς οι οικογένειες των μαθητών που φοιτούν σε αυτό δεν μπορούν να υποστηρίξουν τεχνικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στις εγκαταστάσεις της οδού Τριανταφυλλίδη, στο Ασυλο, οι μαθητές προσέρχονται με μάσκες, τηρούνται οι αποστάσεις κατά την ώρα του μαθήματος ενώ ακόμη και τα ίδια τα τμήματα είναι μικρότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από επτά χρόνια περίπου ως ένωση εθελοντών εκπαιδευτικών για την υποστήριξη των μαθητών της γ’ λυκείου που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών που ανήκουν σε κάποια από τις ευπαθείς ομάδες του Βόλου (γονείς άνεργοι, χαμηλό οικογενειακό εισόδημα) και δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συστηματικά μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου