ΤΟΠΙΚΑ

Στα σκαριά Συνομοσπονδία Εστίασης

στα-σκαριά-συνομοσπονδία-εστίασης-843528

Πυρά δέχθηκε προχθές Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, που έδωσε το «παρών» στο πρώτο πανελλήνιο συνέδριο των συλλόγων εστίασης στον Βόλο

Η σύσταση Γενικής Συνομοσπονδίας για τον κλάδο της εστίασης βρίσκεται στα σκαριά μετά την ολοκλήρωση χθες του διήμερου πρώτου συνεδρίου των συλλόγων εστίασης απ’ όλη τη χώρα, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Valis Resort στην Αγριά. Μέλη του κλάδου τάχθηκαν υπέρ της χάραξης ανεξάρτητης πορείας από τη ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας) και την ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων) ενώ πυρά δέχθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς που έδωσε το «παρών» στις εργασίες του συνεδρίου αργά προχθές το βράδυ.

Μέλη του κλάδου της εστίασης θεωρούν ότι δεν εκπροσωπούνται στον βαθμό που θα έπρεπε για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία τους και την επιβίωσή τους από τη ΓΣΕΒΕΕ και τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου οργάνου που θα έρχεται σε απευθείας διάλογο με το κράτος.

Εξαπέλυσαν μάλιστα πυρά εναντίον του κ. Καββαθά που συμμετείχε στις προχθεσινοβραδινές εργασίες του συνεδρίου, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ, τον ΕΦΚΑ για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις εστίασης και μια σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Τόσο ο κ. Καββαθάς όσο και εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΕ που έδωσαν το «παρών» στις εργασίες ζήτησαν από τους συλλόγους εστίασης να παραμείνουν μαζί τους ενώ υποστήριξαν ότι για τα ζητήματα της εστίασης δόθηκαν «μάχες» πλην όμως τα αιτήματα δεν βρήκαν ευήκοα ώτα.

Εκπρόσωποι συλλόγων εστίασης απ΄όλη την Ελλάδα αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου σε ένα νέο πανελλήνιο συνέδριο προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους όργανο που θα εγγυάται τη δυνατή και άμεση αντιπροσώπευσή του απέναντι στο κράτος.

Οι επιχειρηματίες εστίασης έθεσαν ζήτημα επιβίωσης του χώρου μετά και την επιβολή μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ κωδικοποίησαν τα προβλήματά τους που αφορούν στο ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυκτα, στην απουσία μέτρων στήριξης του κλάδου (την επιστρεπτέα προκαταβολή πήραν ελάχιστοι όπως τονίστηκε), στην ανάγκη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό που απασχολούν.

«Εμείς δεν είμαστε συνδικαλιστές. Είμαστε επιχειρηματίες που προσπαθούμε να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας και να συνεχίσουμε να λειτουργούμε», ανέφερε ο οικοδεσπότης του συνεδρίου- πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου