ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή Λούλη στο υπουργείο Τουρισμού

επιστροφή-λούλη-στο-υπουργείο-τουρισ-843506

Θα παρέχει υπηρεσίες ως άμισθος σύμβουλος- Ποιο πρότζεκτ τού ζήτησε να τρέξει το γραφείο του πρωθυπουργού – Αιχμηρή ανακοίνωση από ΣΥΡΙΖΑ και δηκτική απάντηση από τον Βολιώτη επιχειρηματία

Στο υπουργείο Τουρισμού, όπου μέχρι τον περασμένο Αύγουστο διατέλεσε γενικός γραμματέας, επιστρέφει ο Κων. Λούλης, ως άμισθος σύμβουλος του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Το ΦΕΚ της σχετικής απόφασης δημοσιεύτηκε ήδη και ο γνωστός Βολιώτης βιομήχανος αναλαμβάνει αμέσως καθήκοντα έχοντας ως αποκλειστικό αντικείμενο να φέρει τις πέρας τη μετεγκατάσταση του υπουργείου Τουρισμού σε ένα νέο κτίριο, το οποίο θα είναι αφενός λειτουργικό, αφετέρου θα υπάρξει μεγάλη οικονομία στα μισθώματα που σήμερα πληρώνει το δημόσιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρότζεκτ το οποίο φέρει την υπογραφή του κ. Λούλη και το οποίο ο ίδιος ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως γενικού γραμματέα στο υπουργείο Τουρισμού.

«Μου ζήτησαν από το γραφείο του πρωθυπουργού να αναλάβω τη μετεγκατάσταση στο νέο υπουργείο, έργο το οποίο ξεκίνησε με δική μου πρόταση», ανέφερε ο ίδιος επ΄ αυτού στον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο στην εκπομπή «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα». «Πρόκειται για ένα σοβαρό πρότζεκτ που θα συμβάλλει ώστε το δημόσιο να εξοικονομήσει πολλά εκατ. ευρώ. Στο νέο κτίριο που θα μεταφερθεί το υπουργείο, ο χώρος είναι διπλάσιος, πιο λειτουργικός και ασφαλώς με το μισό μίσθωμα απ’ αυτό που πληρώνει τώρα το δημόσιο», συνέχισε ο κ. Λούλης. Ο ίδιος δε εξέφρασε την εκτίμηση πως μόλις ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των χώρων, το κτίριο που θα στεγάζει το υπ. Τουρισμού θα είναι το καλύτερο στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο λόγω κτήριο ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ).

Κριτική από ΣΥΡΙΖΑ και απάντηση

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Λούλης απάντησε και στην ανακοίνωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέργιου Καλπάκη που αναφέρεται στην «επιστροφή» του στο υπ. Τουρισμού και τονίζει: «Αφού με καθυστέρηση ενός έτους ο κ. Μητσοτάκης απομάκρυνε τον υμνητή της Χούντας και παρανόμως διορισθέντα γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, κ. Λούλη, αφού δεν είχε πτυχίο, δύο μήνες μετά και μόλις μία μέρα πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή τον επαναφέρει ως σύμβουλο στο υπουργείο». «Ξέρουμε», σχολιάζει, «ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα για τη δήθεν αξιοκρατία, την αριστεία και το δήθεν επιτελικό κράτος. Ούτε γιατί επιμένει να στηρίζει έναν υμνητή της Χούντας». Όμως, τονίζει ο κ. Καλπάκης, «ας απαντήσει τουλάχιστον στο εύλογο ερώτημα: Γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε στο υπουργείο Τουρισμού, έστω και ως άμισθος σύμβουλος, ο πρώην ταμίας του Ιδρύματος Μητσοτάκη;».

«Μου δίνει χαρά να ακούω ότι ενοχλούνται αυτοί οι άνθρωποι. Είναι τίτλοι τιμής αυτά που λένε για μένα», απάντησε ο κ. Λούλης, σημειώνοντας επίσης πως δεν είναι δυνατόν να τον επικρίνουν επειδή θα παρέχει άμισθος τις υπηρεσίες του στην Πολιτεία. Τέλος όσον αφορά στα όσα τονίζονται περί «υμνητή της χούντας» ο Βολιώτης βιομήχανος σχολίασε: «Μόνο ανεγκέφαλοι είναι όσοι με χαρακτηρίζουν από τα κείμενα του βιβλίου μου, ότι είμαι υμνητής της Χούντας. Ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τόσκας και ο βουλευτής Καραγιάννης μου γράψανε συγχαρητήριες επιστολές και άλλοι δύο βουλευτές επικοινώνησαν μαζί μου να με συγχαρούν. Δεν είναι δυνατόν να πλέκουν εγκώμια για το βιβλίο υπουργοί της κυβέρνησής τους και αυτοί να με επικρίνουν και να επιμένουν ότι είμαι υμνητής της χούντας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου