ΤΟΠΙΚΑ

Δεκτή τροπολογία που κατέθεσε ο Αλ. Μεϊκόπουλος

δεκτή-τροπολογία-που-κατέθεσε-ο-αλ-μεϊ-843411

Για τη συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών

Δεκτή όπως ανακοινώθηκε από το πολιτικό του γραφείο, έγινε η τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, «για την συνταξιοδότηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» στο πολυνομοσχέδιο σκούπα.

Οπως γίνεται γνωστό με την τροπολογία αυτή δίνεται λύση αναφορικά με τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση παραίτησης κατά το σχολικό έτος 2015 – 2016 και για τους οποίους ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία έως το τέλος του σχολικού έτους, δηλαδή την 31η.8.2016 δεν υπολογίζονταν ως συντάξιμος χρόνος. Για το σχολικό έτος 2015-2016 νομοθετήθηκε ότι η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επόμενη της λήξης του τρέχοντος σχολικού έτους, δεν υπάγονται στο νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς και επιπλέον ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία υπολογίζεται ως συντάξιμος.

Ειδικότερα με την τροπολογία που πέρασε προστίθεται επιπλέον παράγραφος στο άρθρο 6 του Ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλουν αίτηση παραίτησης ειδικά για το σχολικό έτος 2015 – 2016 και η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επόμενη της λήξης του τρέχοντος σχολικού έτους, δεν υπάγονται στο νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς και επιπλέον ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία υπολογίζεται ως συντάξιμος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου