ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένο ενδιαφέρον για τη φοιτητική εστία στον Βόλο

αυξημένο-ενδιαφέρον-για-τη-φοιτητική-842820

Λόγω και των εξ αποστάσεως μαθημάτων – Από Δευτέρα μπαίνουν στα 40 μονόκλινα δωμάτια

Ενδιαφέρον υπερδιπλάσιο του αριθμού των διαθέσιμων δωματίων εκδηλώθηκε φέτος από φοιτητές τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο προκειμένου να καταλύουν στη φοιτητική εστία.

Στις 106 ανέρχονται οι αιτήσεις που κατέθεσαν φοιτητές, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι γεγονός που αποδίδεται και στην απόφαση του ιδρύματος για διεξαγωγή εξ αποστάσεως μαθημάτων στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας έναντι του COVID-19 που με τη σειρά της οδήγησε αρκετές οικογένειες στην απόφαση να μην αναζητήσουν διαμερίσματα για τα παιδιά τους.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν σήμερα από την επιτροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου από την ερχόμενη Δευτέρα, οι φοιτητές να αρχίσουν να μπαίνουν μέσα στη φοιτητική εστία.

Συνολικά στη φοιτητική εστία λειτουργούν 40 μονόκλινα δωμάτια και μολονότι ο αριθμός είναι μικρός σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν, τα δωμάτια είναι πλήρως εξοπλισμένα: υπάρχει μπάνιο, ψυγείο, τηλεόραση, κρεβάτι, κομοδίνο, συρταριέρα, γραφείο και καρέκλα και οι φιλοξενούμενοι φοιτητές εγκαθίστανται παίρνοντας μαζί τους μόνο… τα ρούχα τους και τα βιβλία τους.

Σημειώνεται ότι στη φοιτητική εστία γίνονται δεκτοί μόνο πρωτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους και για ένα ακαδημαϊκό έτος. Κριτήριο για την επιλογή και διαμονή των φοιτητών είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή τους. Επίσης συνεκτιμώνται λόγοι υγείας καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Στη φοιτητική εστία οι ένοικοι θα πρέπει να εφαρμόζουν πλήρως το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που προβλέπει τη χρήση μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους ενώ θα εξεταστεί τυχόν περιορισμός στη χρήση του playroom. Επίσης θα οριστεί υπεύθυνος και αναπληρωτής υπεύθυνος για τον χειρισμό τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού.

Αρχισε η σίτιση σε πακέτο για 2.754 φοιτητές

Αρχισε από προχθές και η υπηρεσία της σίτισης των φοιτητών που και κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος όπως και στα τέλη του προηγούμενου οπότε και ξέσπασε η πανδημία γίνεται με την διανομή φαγητού (γεύματος και δείπνου) σε πακέτο.

Συνολικά ενεργοποιήθηκαν 2.754 κάρτες σίτισης για παλιούς φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (δεν υπολογίζονται οι φοιτητές των τμημάτων των πρώην ΤΕΙ). Η διανομή του φαγητού σε πακέτο γίνεται για τον Βόλο, μόνο από το κεντρικό εστιατόριο, στην οδό 2ας Νοεμβρίου, όπου οι φοιτητές προσέρχονται και τηρώντας αποστάσεις στην ουρά αναμονής μπαίνουν μέσα με μάσκα, χτυπούν την κάρτα τους και παραλαμβάνουν το γεύμα τους σε πακέτο. Οι ώρες διανομής είναι από 1μ.μ. έως 3:30μ.μ. και από τις 6μ.μ. έως τις 8μ.μ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου