ΤΟΠΙΚΑ

Συναγερμός για 78χρονο Βολιώτη – Στη ΜΕΘ με Covid-19

συναγερμός-για-78χρονο-βολιώτη-στη-με-842721

Tέθηκε σε κατοίκον περιορισμό, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Λάρισας

Μάχη για τη ζωή του δίνει 78χρονος Βολιώτης, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος μόλις πριν από λίγες μέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Ο 78χρονος είχε συμπτώματα που παρέπεμπαν στον ιό από την περασμένη εβδομάδα. Μετέβη αυτοβούλως σε ιδιωτικό εργαστήριο και έκανε το τεστ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι προσβλήθηκε από τον COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος αποφάσισε να τεθεί σε αυτοπεριορισμό και 14ήμερη καραντίνα στο σπίτι του, διότι δεν είχε βαριά συμπτώματα.

Ομως προχθές το βράδυ η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα συγγενείς του να καλέσουν ασθενοφόρο για τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου. Η διακομιδή έγινε με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και ο 78χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Η κλινική του εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή. Παρουσίασε υψηλό πυρετό και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Δόθηκε αμέσως εντολή να διασωληνωθεί για να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας COVID-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας. Η διακομιδή έγινε αργά το βράδυ με την κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ. Ο 78χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα, με τους γιατρούς να ευελπιστούν πως θα ξεπεράσει τη δοκιμασία και θα βγει αλώβητος από τη μάχη που δίνει κόντρα στον ιό.

Εξι νέα κρούσματα στη Μαγνησία

Χθες το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον COVID-19 ανακοίνωσε συνολικά έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μαγνησία.Tα τέσσερα κρούσματα καταγράφονται στον Βόλο. Το ένα αφορά σε κρούσμα που προέκυψε από ιχνηλάτηση ασθενούς με COVID-19 που νόσησε μόλις πριν από δύο μέρες και τα άλλα τρία είναι οι τρεις πρόσφυγες από τη Λέσβο που έφτασαν προχθές στις εγκαταστάσεις του Μόζα και είναι θετικοί στον κορονοϊό. Τα υπόλοιπα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Σκιάθο, είναι «ορφανά» και αφορούν σε 25χρονο νεαρό, μόνιμο κάτοικο του νησιού και σε 60χρονο, που επίσης διαμένει μόνιμα στη Σκιάθο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος παραπονέθηκε πως τις δύο τελευταίες μέρες είχε μειωμένη γεύση. Ο δε 60χρονος ενημέρωσε πως παρουσίασε πυρετό που ωστόσο δεν ξεπερνούσε το 37,5. Αφού τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ ελήφθησαν επιχρίσματα και έγινε μοριακός έλεγχος στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά. Και οι δύο άνδρες τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 14 ημερών, όπως προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες, καθώς η κλινική τους εικόνα είναι πολύ καλή.

Οσον αφορά την υπόλοιπη Θεσσαλία, στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα Covid -19. Το ένα κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος (06/10/2020) και προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης, ενώ ένα ακόμη εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωματολογίας.

Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα Covid -19. Και τα τρία αποτελούν επαφές κρουσμάτων (29/09/2020)-(30/09/2020) και προέκυψαν δύο κατόπιν ιχνηλατήσεως και ένα κατόπιν εξέτασης στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν δύο νέα κρούσματα Covid -19.Και τα δύο εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας ένα κατόπιν συμπτωματολογίας και ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα (02/10/2020).

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου