ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για επεισόδιο μεταξύ δικαστικών υπαλλήλων Βόλου

καταδίκη-για-επεισόδιο-μεταξύ-δικαστ-842605

Στα δικαστήρια η επίλυση διαφορών δύο δικαστικών υπαλλήλων

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή 3ετίας επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 36χρονο δικαστικό υπάλληλο, που συνελήφθη για εξύβριση έργω και απειλή στις 28 Αυγούστου στα δικαστήρια μετά από μήνυση 65χρονου συναδέλφου του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την εξύβριση έργω και αθώο για την απειλή και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Η δίκη άρχισε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου μετά την άρνηση του 65χρονου για ειρηνική επίλυση της διαφοράς στις παροτρύνσεις της έδρας. Καταθέτοντας είπε ότι ο 36χρονος επιστρέφοντας στην εργασία του και φθάνοντας στην αυλόπορτα έφτυσε στο οδόστρωμα επειδή τον είδε και κουνούσε στον αέρα επιδεικτικά ένα μπουκάλι νερό, ενέργεια που ο ίδιος εξέλαβε ως απειλή, σαν ο 36χρονος να κρατούσε ρόπαλο. Είπε ότι στη συνέχεια διασταυρώθηκαν στον διάδρομο των δικαστηρίων και ότι ο κατηγορούμενος προσπερνώντας τον έφτυσε κατάμουτρα και του είπε: ««Θα δεις τι άλλο θα πάθεις», ενώ κρατούσε το ρόπαλο». Η δίκη συνεχίστηκε χθες με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αρνήθηκε το επεισόδιο ισχυριζόμενος ότι είναι κατασκευασμένο ενόψει της σημερινής εξέτασης της ένστασής του από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Εφετείου Λάρισας για μείωση σε έκθεση αξιολόγησης. Υποστήριξε ότι ο 65χρονος προκαλούσε συνέχεια επεισόδια σε βάρος του, ασκώντας εργασιακό μπούλινγκ. Είπε ότι υπέμεινε τις συμπεριφορές γιατί το ίδιο έκαναν και άλλοι συνάδελφοί του που είναι παλαιότεροι. Οταν συναντήθηκε με τον 65χρονο στον διάδρομο εκείνος του είπε «άι σιχτίρ» και προσβεβλημένος του απάντησε: «Ελα δω, τι βρίζεις ρε;». Απέδωσε τη μήνυση του 65χρονου στον εκνευρισμό του επειδή για πρώτη φορά ανταπαντούσε.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση. Επισημαίνεται ότι ο 36χρονος έχει υποβάλει αντιμήνυση για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση, έργω εξύβριση και απειλή. Επίσης, εκκρεμεί η δίκη του 36χρονου για το δεύτερο σκέλος των κατηγοριών της μήνυσης του 65χρονου για εξύβριση έργω στις 25 Αυγούστου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου