ΤΟΠΙΚΑ

Διαδήλωση Ρομά με φωτιές και κλείσιμο δρόμου στο Αλιβέρι

διαδήλωση-ρομά-με-φωτιές-και-κλείσιμο-842371

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία 18χρονου Ρομά στην Καλαμάτα από 63χρονο πραγματοποίησε πριν από μισή ώρα περίπου μία ομάδα Ρομά στο Αλιβέρι στην Νέα Ιωνία.

Οι Ρομά διαδήλωσαν σε δρόμο του Αλιβερίου, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, αποκλείοντάς τον, ενώ άναψαν και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ξερά χόρτα.

Στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός. Επί τόπου έχουν μεταβεί αστυνομικοί ώστε να ελέγξουν την κατάσταση για να μην ξεφύγει και επεκταθούν τα επεισόδια, καθώς και δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς.

Κλειστοί δρόμοι και εντάσεις σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας από Ρομά.

Σήμερα στην Καλαμάτα σε όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες Ρομά, συγγενείς και φίλοι του 18χρονου θύματος, ενώ η αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Ο 63χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για τον θάνατο 18χρονου ρομά.

Την ίδια στιγμή, ομάδες Ρομά στείνουν οδοφράγματα ανά την Ελλάδα, ανάβοντας φωτιές και κλείνοντας δρόμους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν για ώρες στα αυτοκίνητά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου