ΤΟΠΙΚΑ

«Οι Βολιώτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν το “μάρμαρο” και να ζουν σε ενεργειακή φτώχεια»

οι-βολιώτες-θα-συνεχίσουν-να-πληρώνο-842158

Σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για τους σχεδιασμούς του Δήμου να δημιουργήσει ενεργειακό πάρκο και για την υλοποίηση έργων υποδομής, από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βόλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρονται τα εξής:

«Απόλυτη παραδοχή και αποποίηση ευθυνών από τη δημοτική αρχή Βόλου, αποτελεί το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξης του δημάρχου, για το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει σε έργα που αφορούν υποδομές στην πόλη για κάλυψη βασικών αναγκών των λαϊκών οικογενειών και για την προστασία τους (σχολική στέγη, αντιπλημμυρικά έργα, περιφερειακός, οδοποιία, κ.ά).

Οι ανέξοδες υποσχέσεις και τα πολλά «ΘΑ», καθώς επίσης και τα έργα βιτρίνας στο κέντρο της πόλης, δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ελλείψεις και την εγκατάλειψη των λαϊκών συνοικιών και των τοπικών κοινοτήτων, δεν μπορούν να συσκοτίσουν, ουσιαστικά, τη γύμνια του έργου της δημοτικής αρχής. Όπως, επίσης, η πρόκληση εντυπωσιασμού για τα δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό, που θα προσφέρει η δημοτική αρχή, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες της για τη σιωπή της, στο πλαίσιο στήριξης της πολιτικής της κυβέρνησης, για τις τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου και στα σχολεία μπρος στην εξάπλωση της πανδημίας.

Αναφορικά με τις επερχόμενες επενδύσεις στην «πράσινη οικονομία» που θα γίνουν σε δημοτικές εκτάσεις εκατοντάδων στρεμμάτων με φωτοβολταϊκά, φαίνεται, τελικά, ότι ήταν το κυρίαρχο θέμα που συζήτησε ο δήμαρχος Βόλου με τα κυβερνητικά στελέχη στο ταξίδι του στην Αθήνα. Στην ουσία η δημοτική αρχή προωθεί τις λεγόμενες «ενεργειακές κοινότητες», που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει την προώθησή τους η ΝΔ, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης της ενέργειας με τη συμμετοχή και του Δήμου Βόλου. Όσο και αν προσπάθησε η δημοτική αρχή να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο, ότι δηλαδή δήθεν θα βγουν κερδισμένοι οι κάτοικοι του Βόλου, στην πραγματικότητα πρόκειται για επενδύσεις που βγαίνουν κερδισμένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτές τις επενδύσεις τις χρυσοπληρώνει, εδώ και χρόνια, ο λαός με το πανάκριβο ρεύμα στη ΔΕΗ από τα χαράτσια ρύπων που επιβάλει η Ε.Ε. (Επιβολή «ρήτρας ρύπων» για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα τιμολόγια, Ειδικού Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων – ΕΤΜΕΑΡ για τις ΑΠΕ, κ.ά.). Γενικότερα οι επενδύσεις στην «πράσινη οικονομία» αποτελούν στρατηγική του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη κυρίως των επιχειρηματικών ομίλων της Βόρειας Ευρώπης, που έχουν την πρωτοκαθεδρία στις πράσινες τεχνολογίες, αφορούν τους ανταγωνισμούς και τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης τα Γερμανίας από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ενώ ενισχύεται η ενεργειακή εξάρτηση του ελληνικού λαού με την πολιτική της «απολιγνιτοποίησης».

Η δημοτική αρχή Βόλου στηρίζει συστηματικά την ταξική κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική και στο ζήτημα της απελευθέρωσης της ενέργειας, αφού παραχωρεί δημοτική – λαϊκή περιουσία για ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ ο λαός του Βόλου θα συνεχίσει να πληρώνει το «μάρμαρο», τα φουσκωμένα τιμολόγια ρεύματος και να ζει σε ενεργειακή φτώχεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου