ΤΟΠΙΚΑ

Δύο ψηφοδέλτια στις εκλογές της ΟΕΒΕΜ

δύο-ψηφοδέλτια-στις-εκλογές-της-οεβεμ-842112

Ολοκληρώθηκαν η κατάθεση των υποψηφιοτήτων και η ανακήρυξη

Με δύο ψηφοδέλτια κατέρχονται οι επαγγελματοβιοτέχνες στις εκλογές της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου μεθαύριο Δευτέρα.

Το ένα είναι η Ενωτική Πρωτοβουλία επικεφαλής της οποίας είναι ο Τρύφων Πλαστάρας και το άλλο η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση.

Χθες συνεκλήθη η Εφορευτική Επιτροπή μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, έλεγξε τα δικαιολογητικά και προχώρησε στην ανακήρυξη των υποψηφίων.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στους συνδυασμούς.

Ο Τρύφων Πλαστάρας ευχήθηκε οι αντιπρόσωποι να αξιολογήσουν το έργο της Διοίκησης, τις παρεμβάσεις που έγιναν, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, με προγραμματισμό και σχεδιασμό για την επόμενη μέρα.

Τόνισε ότι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει η Ομοσπονδία στο επόμενο διάστημα κυρίως σε επίπεδο κεντρικό στην Αθήνα είναι καθοριστικός, κρίσιμος και αποφασιστικής σημασίας, δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν σε εκκρεμότητα αρκετές συνεργατικές δράσεις (αναπτυξιακά συνέδρια με όμορες ομοσπονδίες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους συναδέλφους, νομικές και οικονομικές υπηρεσίες, ψηφιακή εκπαίδευση).

«Η νέα διοίκηση θα πρέπει να έχει ψηφιακή νοοτροπία και λογική και αυτή η νοοτροπία και η λογική θα εφαρμοστεί από άτομα που είναι νέοι, άφθαρτοι και με όρεξη για δουλειά και όχι θέσεις. Να είναι βέβαιοι οι επαγγελματίες ότι και σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Αθήνας η σημαία της Ομοσπονδίας δεν θα υποσταλεί ούτε δευτερόλεπτο και θα αποτελεί πάντα τη δύναμη προβληματισμού και δημιουργίας γεγονότων, που ποτέ μα ποτέ δεν θα γίνουν παρακολούθημα κάποιου άλλου ή κάποιων άλλων. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίον τα τελευταία χρόνια με τεράστια επιτυχία η Ομοσπονδία παρουσίασε πλήθος δράσεων στην περιοχή μας και πλήθος παρεμβάσεις στην Αθήνα. Ενδεικτικές οι 82 επιστολές προς τους φορείς και συναρμόδια υπουργεία εν μέσω κορονοϊού, με παρεμβάσεις για εκσκαφικά μηχανήματα για τον σύλλογο του ξύλου, για δημόσια κυλικεία, για άλλα πολλά», πρόσθεσε.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε και στο δεύτερο ψηφοδέλτιο και μίλησε με τον Ιωάννη Φόβο, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι υπάρχουν αρκετά αξιόλογα άτομα για να μπουν μπροστά.

Ο κ. Φόβος είπε: «Ο συνδυασμός μας είναι ακομμάτιστος, απ’ όλους τους χώρους εφτά σωματείων και θα απασχοληθεί αποκλειστικά με τα συνδικαλιστικά θέματα και μόνο. Όπως σημείωσε, «δεν έχουμε κανένας βλέψεις για προεδρεία Επιμελητηρίων, βουλευτικές έδρες, άλλες περιφερειακές ή δημοτικές βλέψεις και δεσμευόμαστε για αυτό».

Ακόμη, σημείωσε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού θα έχει τρεις πυλώνες δράσεων. Η μία θα έχει σχέση με την αναδιοργάνωση της Ομοσπονδίας σε οικονομική και σε γραμματειακή βάση και την καταγραφή των προβλημάτων των Σωματείων, τα οποία, όπως είπε, έχουν τον τελευταίο καιρό αμεληθεί. Ο δεύτερος πυλώνας θα αφορά στο άνοιγμα της Ομοσπονδίας στους υπόλοιπους παραγωγικούς φορείς της Μαγνησίας, όπως είναι η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΒ, το Επιμελητήριο προς όφελος των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο τρίτος πυλώνας θα αφορά στην προσέγγιση σωματείων που έχουν απομακρυνθεί από την Ομοσπονδία και την προσέλκυση καινούργιων, ώστε να ανανεώσουμε την Ομοσπονδία. «Υπάρχουν πολλά που δεν τα έχουμε πλησιάσουμε ποτέ, ενώ στόχος αποτελεί η δημιουργία ενιαίας Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

Οι υποψήφιοι

Η Ενωτική Πρωτοβουλία δεν θέλησε να γνωστοποίηση τα ονόματα των υποψηφίων της συντασσόμενη με την απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής περί προσωπικών δεδομένων.

Από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση έγινε γνωστό ότι υποψήφιοι σύμβουλοι είναι οι εξής: Ευαγγελία Αρβανίτη, Κωνσταντίνος Βασιλάκος, Μαρία Γεωργαλά, Θεοδώρα Γούση, Ευαγγελία Διανελλάκη, Ευάγγελος Ζαβός, Δωροθέα Καναβιτσά, Κυριάκος Ματθαιόπουλος, Αθανάσιος Μόσχος, Νικόλαος Πλουμιστός και Γιάννης Φόβος.

Οι εκλογές

Οι εκλογές θα διεξαχθούν μεθαύριο Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ, στην οδό Παύλου Μελά 43-45 από τις 15:00 έως στις 18:00.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου