ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΑ

Ξεμπλοκάρει το Αλιευτικό Καταφύγιο στην Αγία Κυριακή

Ενα έργο πνοής για το Τρίκερι και την ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου, ξεμπλοκάρει μετά από σχεδόν 18 χρόνια! Πρόκειται για το αλιευτικό καταφύγιο στην Αγία Κυριακή στο Τρίκερι.

Η μελέτη του έργου που αναμένεται να συμβάλλει στον ασφαλή ελλιμενισμό του μεγαλύτερου αλιευτικού στόλου στην Ελλάδα, τηρουμένων των αναλογιών, όπως άλλωστε σημείωσε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, Νίκος Φορτούνας, ξεκίνησε το 1998, ωστόσο υπήρξαν αστοχίες από τον χειρισμό του έργου σε επίπεδο της τότε περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εγιναν παρεμβάσεις και η μελέτη άρχισε να προχωρά, μετά από χρόνια ακινησίας. Ομως «κόλλησε» στις επιμέρους μελέτες. Μία από αυτές και η υπομελέτη για τη διερεύνηση του βυθού, για την εκπόνηση της οποίας μόλις προχθές ο δήμος πήρε το πράσινο φως από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας.

Με την έγκριση του υπουργείου ξεκινά η υπομελέτη, η οποία μόλις τελειώσει θα προστεθεί στο φάκελο του συνόλου του έργου που θα κατατεθεί προς έγκριση στην Κτηματική Υπηρεσία.

Η ολοκλήρωση της συνολικής μελέτης του έργου, βρίσκεται σε κομβικό στάδιο και σύμφωνα με τον κ. Φορτούνα αναμένεται να τελειώσει μέσα στο 2017.

Οπως ανέφερε ο ίδιος για το έργο υπάρχει ανοιχτή πόρτα χρηματοδότησης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. «Εχουμε ενημερωθεί ότι δεν υπάρχουν πολλές προτάσεις για καταφύγια και είναι πολύ πιθανή η χρηματοδότηση του έργου», σχολίασε ο κ. Φορτούνας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ και με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει ένα σημαντικό έργο υποδομής στην είσοδο του Παγασητικού.

«Το αλιευτικό καταφύγιο θα εξασφαλίσει τον ασφαλή ελλιμενισμό του μεγαλύτερου -τηρουμένων των αναλογιών- αλιευτικού στόλου στην Ελλάδα. Δεν θα έχει όμως μόνο αλιευτικό χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας του λιμανιού θα είναι μικτός και θα εξυπηρετεί τόσο επιβατικά, όσο και τουριστικά και εμπορικά σκάφη. Επιπλέον θα εξυπηρετήσει και τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες που γίνονται», ανέφερε ο κ. Φορτούνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ