ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο αντίο σήμερα σε έναν μεγάλο μπισκοτοποιό

τελευταίο-αντίο-σήμερα-σε-έναν-μεγάλο-841830

Ο τελευταίος μεγάλος, με μακρά ιστορία μισού αιώνα και σημαντική συνεισφορά στο χώρο, μπισκοτοποιός της Ελλάδας «έφυγε» χθες από τη ζωή.

Ο Ιωάννης Παν. Φρόνιμος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του σημαντική παρακαταθήκη στον κλάδο της μπισκοτοποιίας.

Στα τέλη του ’70, ο καταγόμενος από το Βόλο επιχειρηματίας ξεκίνησε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του στην Αθήνα, ανοίγοντας το πρώτο εργοστάσιο. Την πετυχημένη, όπως αποδείχθηκε επαγγελματική δραστηριότητά του, μετέφερε στο Βόλο και στο κτίριο, όπου σήμερα λειτουργούν τα μπισκότα Παπαδοπούλου. Σύμφωνα με την οικογένειά του, ήταν εκείνος που έχτισε το εργοστάσιο από τα μπετά του. Αρχικά οι δύο επιχειρηματικές πλευρές συνεργάστηκαν στο συγκεκριμένο χώρο. Όταν η συνεργασία τους σταμάτησε, ο Ιωάννης Φρόνιμος άνοιξε βιοτεχνία παραγωγής μπισκότων – γκοφρέτας στη Β’ ΒΙ.ΠΕ. Το 90% της παραγωγής εξάγεται. Την οργάνωση και επιστασία της λειτουργίας της εξαγωγικής βιοτεχνίας, η οποία πλέον περνά στα τέσσερα παιδιά του, είχε μέχρι και τελευταία.

Η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι θα απευθύνουν σήμερα στον Ιωάννη Φρόνιμο το τελευταίο αντίο. Η κηδεία του θα γίνει στις 10 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιωλκού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου